Toshiro Kanamori Educando En Valores

Páginas: 9 (2213 palabras) Publicado: 15 de abril de 2011
[pic]

“Venim a l'escola a ser feliços,
pel que hem de ser feliços tots.”.

Índex Pàg

Introducció ............................................................................... 2

El professor kanamori i la seva classe ................................... 2-5

Dinàmiques de grup............................................................... 6-10

Reflexió ................................................................................ 11

Adreces d'interès .................................................................. 11

Introducció
Mètode Toshiro kanamori , Pensant en els altres
Aquest documental mostra el treball d'un professor, Toshiro Kanamori,durant un any a l'escola pública infantil Minami Kodatsuno de Japó, a la ciutat de Kanazawa (d'uns vuit mil habitants).
En el documental es mostra com Toshiro Kanamori, ensenya als nens a més del programa lectiu, al fet que els seus alumnes descobreixin les claus de la felicitat i la convivència.
El seu mètode es basa a educar als nens des d'un ambient de respecte absolut entre els nens idesenvolupant l'empatia. Els atorga veu i els permet opinar tractant-los com les persones que són, deixant-los la llibertat necessària perquè desenvolupin la seva individualitat .
Toshiro Kanamori respecta i empatiza amb els seus alumnes, ensenyant a aquests que escoltin les seves emocions.
Escoltar-se ajuda a conèixer-se a si mateix, empatitzánt amb els altres i traduint-se això, en un creixent respectei sentiment de felicitat.
Un dels mètodes que utilitza és el de “les cartes del quadern”. Els nens escriuen sovint cartes en un quadern en les quals expliquen els seus sentiments, què pensen sobre alguna cosa o quines solucions donarien a un problema. Cada dia tres nens llegeixen la seva carta i la resta pot opinar sobre el problema.
Això fa que els nens aprenguin a buscar en el seu interior, amirar cap a si mateixos, a reconèixer la seva individualitat i a donar nom a les seves emocions i per tant a comprendre les dels altres. Els ensenya a pensar en la resta i en definitiva a ser felices creixent a partir del respecte propi i aliè.

El professor kanamori i la seva classe

Del vídeo he extret:
1. Facilitació de l’ aprenentatge:
➢ Facilitar l’ expressió dels sentiments anivell íntim: plasmar-ho en una llibreta personal.
➢ Educar interactuant: realitzant els rai, unes barquetes com a projecte.
➢ Permetre que siguin els nens els qui triïn alguna activitat, el fet de decidir què li podien fer de regal a la nena que deixava l’ escola i la ciutat.
➢ Com a professor mostrar-se tal i com es sent. Si està content perquè ho han fet bé o està enfadatperquè ho fet malament: quan en Kanamori veu que no surt el culpable del menyspreu que han demostrat un grup de nens vers uns altres que havien tret males notes, s’enfada molt i fa un crit que els nens reaccionen i ho diuen. També es dona una situació on un nen no para de parlar i en Kanamori s’ enfada i el castiga.
➢ Entendre que mitjançant les emocions expresen o transmeten els valors:mostres de solidaritat entre ells quan un nen llegeix de la llibreta la descripció de l’ enterrament de la seva àvia. Desencadena un seguit de reaccions que porten a desbloquejar una nena que no havia pogut parlar del seu pare des de que es va morir. Saber que se sent quan ets menyspreat pels teus amics és el que aconsegueix el Mestre amb els nens que se’n reien d’ una altres per les notes.
➢Capacitat per rectificar si en alguna acció el Mestre s’ equivoca: En Kanamori castigaa un nen sense poder fer la proba de les barques a la piscina. Els alumnes li discuteixen el càstig com a massa sever i en Kanamori arriba a la conclusió que ha de rectificar.
➢ Capacitat de canviar la planificación a mig curs, crear, innovar, renovar-se: sorgeix un problema de menyspreu entre els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Práctica Pedagógica Del Ser De Toshiro Kanamori
  • Método toshiro kanamori
  • Educando con valores
  • valor de educar
  • valor de educar
  • Educando en valores
  • El Valor De Educar
  • Educando En Valores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS