trabajo de investigación

Páginas: 13 (3120 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2013


INDEX:

1. INTRODUCCIÓ DEL TREBALL.

2. CONTEXTUALITZACIÓ DEL PERÍODE.

3. ENTREVISTA A LA MESTRA SARA GARCÍA PLANELLS.

4. ENTREVISTA A

5. CONCLUSIÓ.








1. INTRODUCCIÓ:
La meua intenció en aquest treball es intentar analitzar amb tots tipus de detalls possibles l’escola i com ha anat avançant l’educació mitjançant una entrevista a una Mestra jubilada deXirivella que va exercir durant el règim franquista.
La mestra s’anomena Sara García Planells, i des del primer moment quant vaig plantejar-li la proposta es va mostrar interessada i amb ganes de transmetrem les seues experiències. És va obrir completament contant-me tots els aspectes de la seua família, la infantessa i els estudis que ha realitzat al llarg de la seua vida.
Per tant, el meuobjectiu es poder analitzar i compartir diferents vivències i així poder analitzar aquest període des d’un punt de vista que no es reflexa als llibres, es a dir, des de la vivència personal i humana. D’ aquesta manera poder dur a terme un treball d’investigació de com es desenvolupa l’educació des del temps passat fins als nostres dies.
La realització d’aquest treball ma paregut prou interessant l’heconsiderat en tot moment com a un gran ret i a més, crec que he sigut una xiqueta afortunada debut a que la meua font d’informació ha sigut una mestra que vaig tenir l’oportunitat de conèixer fa molts anys. A més, aquest treball ma ajudat en tot moment a comprendre quantitat de aspectes i situacions que abans no era capaç de imaginar, i gracies a aquesta entrevista, he pogut adonar-me d’aquestfet. Dons m’han aportat quantitat de coneixements i com a futura docent es molt enriquidor tindre la gran oportunitat de poder conèixer l’evolució de l’educació en primera persona, que per sort o per desgracia Sara va viure a aquell període i encara té la força i la voluntat de transmetrem les seues vivències i anècdotes en primera mà.








2. CONTEXTUALITZACIÓ:
El treball queexposaré a continuació, es troba contextualitzat entre el fi de la Guerra Civil (1936-1939) i la victòria del franquisme (1939). La intenció d’aquest règim, respecte la política i l’educació no era reformar tot allò que s’havia establit durant la república, sinó canviar completament el tipus d’ensenyament, així com la resta de institucions del govern. Es pretenia una educació basada en unes concepcionstradicionals, dictatorials i basades en uns valor religiosos, conservadors i patriòtics.
La repressió contra els docents durant l'època franquista va ser molt dura i solida per les ideologies polítiques defeses. Se’ls va acusar per diversos càrrecs i les sancions van ser quantioses i molt greus. Alguns mestres varen tindre prohibit exercir el seu ofici, altres foren traslladats forçosament adiferents pobles per a exercitar de mestre, també hi hagué suspensions temporals del sou, i finalment els càstigs més greus van ser els exilis i les execucions.
Durant aquesta època en el terreny educatiu, es va prohibir la coeducació. Com que el destí fonamental de les dones era exercir el paper social de mare i d’esposa, la seua educació havia de ser diferent i, per tant, separada. El resultatva ser, durant molts anys, un nivell educatiu inferior al que rebien els xics. Per aquesta raó, temps després en aquest període es donaria pas a la incipient revindicació dels drets de les dones a l’hora d’assolir la llibertat personal i el mateix estatus que gaudien els homes tant a nivell professional com social. Encara que el moviment feminista no es consolidaria fins dècades després.
Elrègim franquista va eliminar tots aquells aspectes progressistes de les reformes republicanes com van ser la ensenyança laica o la no obligatorietat de la religió dins del centre educatiu. Dons va haver una clara influència a nivell catòlic, polític i pedagògic dels règims farsistes d’ Europa.
Durant el franquisme, España va tenir unes lleis inspirades en la ideologia conservadora dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo De Investigacion
  • Trabajo De Investigacion
  • Trabajo de investigacion
  • Trabajos de investigacion
  • Trabajo de investigacion
  • Trabajo de investigacion
  • Trabajos de investigacion
  • Trabajo de investigacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS