Trabajo emprenedoria

Páginas: 15 (3584 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2014
Solucions

1. (1,25 punts) Se us hauria acudit mai substituir les crispetes del cinema per una bossa de trossets de pernil? A Enrique Tomás sí, tal com podeu veure al material web referenciat. La signatura d’un acord amb CINESA (http://www.cinesa.com) li ha donat la possibilitat de dur a terme aquesta iniciativa disruptiva.

a) Ubiqueu a Enrique Tomás a un dels models de la Teoria de laOrganització que vam estudiar al mòdul 1 (racional, natural, obert i/o tancat). Justifica la resposta.
Enrique Tomás es pot identificar amb un Sistema Natural i Obert, estaríem parlant de sistemes centrats en el comportament dels individus o dels grups amb un interès comú . Són sistemes que es centren en la interacció de l’organització/empresa amb l’entorn que l’envolta.
Enrique Tomás interactua demanera constant amb l’entorn, estableix aliances amb els seus proveïdors, s’integra molt bé a les zones on estableix les seves botigues, etc.


b) Creus que Schumpeter classificaria a Enrique Tomás com a empresari innovador? Justifica la resposta ajudant-te amb exemples.
Schumpeter defineix l’empresari com aquell que té la funció d’innovar, això és, identificar i realitzar les novespossibilitats o combinacions en l’activitat econòmica, mitjançant l’entrada en un nou mercat, el llançament d’un nou producte o iniciant un nou procés o manera de fer les coses.
L’empresari Enrique Tomás acompleix sobradament aquests requisits. Ha donat un tomb al concepte de xarcuteria especialitzada, es planteja entrar a nous mercats internacionals i, fins i tot, fa servir tècniques de màrqueting novesi mai aplicades a aquest tipus de negoci. Així doncs, és clarament un empresari innovador que ha anat més enllà i ha traspassat els límits que semblaven establerts per aquests negocis.


Material web de consulta per a aquesta pregunta:
http://www.enriquetomas.com/work/entevista-enrique-tomas-en-8tv/
http://www.enriquetomas.com/tacos-de-jamon-de-bellota-para-degustar-en-el-cine/2. (1,25 punts). Una manera de convertir-te en emprenedor és fer servir el model de franquícia, cada cop més estès (http://www.franquicias.es/la-franquicia.html). Anem a suposar que ets un emprenedor que vol obrir una franquícia de Enrique Tomás a la teva localitat de residència.

a) Desenvolupa un petit pla de negoci (màxim 1 plana), com els que vam estudiar al Mòdul 1, que et permetianalitzar la viabilitat de la teva iniciativa empresarial. A la web d’Enrique Tomás, trobaràs informació sobre les condicions que ofereix als franquiciats.

Aspecte a tractar
Aplicació a la nova franquícia de la teva localitat
Objectius del projecte empresarial i presentació de l’empresari
L’objectiu és implantar una nova franquícia a, per exemple, la localitat catalana de La Roca del Vallés.El líder del projecte és el Sr. Juníper Nil. La seva família porta vàries generacions dedicats a la criança de porcs i l’elaboració d’embotits artesans. Els marges cada cop més baixos i els costos creixents els han fet plantejar-se sortir del sector de la criança i elaboració i buscar d’altres horitzons. El Sr. Nil és per tant un bon coneixedor del sector xarcuter i disposa d’estalvis per fer lainversió inicial requerida per Enrique Tomás i que podem trobar a http://www.enriquetomas.com/franquicias/.

Activitat de l’empresa: El producte o el servei
Productes de xarcuteria, específicament pernil i ibèrics, complementat
amb barra de degustació al propi local.

Mercat
La proximitat de centres comercials (com ara La Roca Village) o Granollers , preveu un bon radi d’actuació.Comercialització
La cartera de productes serveis oferts per Enrique Tomás seran els que es vendran a la franquícia.

Producció
Es disposa d’un complet sistema informàtic d’aprovisionament des de Central, lo que garanteix la reposició d’estoc. Els productes són certificats en origen, per lo que no caldrà disposar d’àrea de qualitat.

Localització
Es disposa de dues possibles localitzacions. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Emprenedoria
  • Emprenedoria
  • Emprenedoria
  • emprenedoria
  • emprenedoria
  • emprenedoria catalana
  • emprenedoria
  • emprenedoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS