Treball socials

Páginas: 5 (1087 palabras) Publicado: 22 de septiembre de 2013
1.Compara una proposta amb la realitat.
•Llegeix amb atenció el document 37.
a)Qui n’és l’autor? En quin context cronològic de la Primera Guerra Mundial posaries el text?
L’autor és Thomas Wilson (Stauton Virginia 1856-Washington 1924) Va ser un polític nord-americà, rector de la Universitat de Princetown i governador de New Jersey 1910. Va ser escollit president dels Estats Units al 1912 ireelegit al 1916. Va impulsar una política econòmica i renovadora: creà l’ impost personal sobre la renda i va mantenir una política intervencionista al continent americà.
Va elaborar els seus 14 punts que constituïen un programa de reconciliació per a una pau justa, on defensava, entre altres coses, el respecte a les minories i l’abolició dels tractats secrets, però el senat nord-americà noratificà els acords i imposà una política d’aïllament.
Aquest text el situaria entre els anys 1917 i 1920.

b)Per què estableix el punt 1? Què impliquen els punts 2 i 3?
.El punt 1 diu que tots els acords de pau són negociats obertament. Això vol dir que tots els tractats de pau són públics i es concerten públicament i després d’aquests no es poden concertar acords. La diplomàcia ha de ser obertai fer-se amb publicitat davant del món sencer.
.Els punts 2 i 3 parlen de la llibertat absoluta de navegació per mar, fora de les aigües territorials, tant en temps de pau com en temps de guerra. També en el punt 3 es parla de la supressió de les barreres econòmiques i establiment de condicions comercials iguals per totes les nacions que s’avinguin a la pau i s’associïn per al seu manteniment.c)Quins plantejaments proposen una política de desarmament? Per què creus que els va plantejar? Recorda la situació abans del 1914.
Abans de 1914 es va iniciar un període en les relacions internacionals anomenat pau armada on les potències europees es van agrupar en dos blocs militars enfrontats: alemanya, Àustria i Itàlia (Triple Aliança)i França, Rússia i el Regne Unit ( Triple Entesa).Rússia i Alemanya van abandonar l’aliança.
Es va dur a terme una intensa cursa d’armaments creant un ambient de desconfiança i tensió que podia donar lloc a un conflicte a gran escala.


d)Wilson proposava que el mapa d’Europa s’ajustés als límits de les nacionalitats. En quins punts es plasma aquesta idea?
Aquesta idea de Wilson de que el mapa d’Europa s’ajustés als límits de les nacionalitatses veu plasmat en el punts 5,8 i 9.



1
e)Què significa el punt 14? Es va portar a terme?
En aquest punt es parla de la necessitat de crear una Societat General de les Nacions amb l’objectiu de donar garanties recíproques d’independència política i territorial tant als petits estats com als grans estats.
.Si que es va dur a terme. Va néixer el 1920 amb seu a Ginebra i tenia la voluntatde reunir els principals països del món perquè resolguessin els problemes internacionals de manera pacífica. No va aconseguir resoldre els greus problemes que es van plantejar els anys 20 i 30, però va ser important ja que fou la primera Organització d’aquest tipus en la història i antecedent de la ONU.

2.Amplia la informació per mitjà d’un document.
•Llegeix el document 38 i amplia elsconeixements sobre la Societat de Nacions.
a)On i quan es va crear? Com ho saps?
La Societat de les Nacions fou un organisme internacional precedent de la ONU actual. Va ser fundada el 28 de juny de 1919 a la Conferència de Pau de París i va ser operativa fins al principi de la II Guerra Mundial quan va caure en desús. Va ser creada pels estats que van signar el Tractat de Versalles.
Ho sé perquè elprofessor ens ho ha explicat i perquè m’he documentat sobre el tema en el llibre i a internet.
b)On tenia la seu?
La sessió fundacional va tenir lloc a Londres però la seu es va traslladar a Ginebra que es convertiria en la seu definitiva fins la desaparició de l’organisme.
c)En les primeres línies s’enumeren els objectius de l’organització. Quins eren?
Els objectius eren els següents:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • treball socials
  • Socials Treball
  • Treball Socials Nazisme
  • Treball Socials
  • Treball Socials
  • TREBALL DE SOCIALS
  • Treball socials temes 19 i 20
  • Treball Socials MOVIMENTS OBRERS DURANT EL SEGLE XIX

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS