Ñlkjhiñ

Páginas: 3 (688 palabras) Publicado: 28 de abril de 2010
CAS 1.
Es tracta d’una pena convencional que s’aplica en cas d’incompliment de la prestació, en aquest cas perquè en el contracte s’acorda una prestació dins d’un termini de temps que no escompleix i això implica que el que ha incomplert la prestació està obligat per clàusula penal acordada a pagar un 10 % de l’interès anual del contracte i durant el temps que duri el retard.
CAS2.
Estracta d’un cas d’arres ja que com a garantía s’entrega uns diners al creditor, en aquest cas 9.5 milions de pessetes en garantía del compliment de la obligació contreta , 95 milions de pessetes per lacompra d’un local. En aquesta cas el deutor té 60 dies per pagar la resta, 85.5 milions de pessetes, en el moment de fer l’escriptura. La garantia es troba en què si s’han establert les arres o pagai senyal, d’acord amb l’article 1454 CC, es podrà rescindir del contracte, si ho fa el comprador perdrà les arres, i si ho fa el venedor, les haurà de tornar duplicades. (en aquest cas 19 milions depessetes). Es tracta d’unes arres confirmatòries: actúan como prueba de la perfección de un contrato y de que ha comenzado su ejecución (la cantidad entregada es parte del precio, un anticipo).CAS3.
També podem parlar d’arres en aquest cas perquè indiquen en el document a la clàusula setena que: en el cas que la part venedora decideixi resoldre aquesta compravenda, pagarà el doble de laquantitat lliurada com a senyal, i en el cas de que sigui la compradora la qual la rescindeixi, perdrà el senyal lliurat” de la mateixa manera que s’estableix en l’article 1454 del CC. Tot i que podempensar també que es podria tractar d’una pena convencional ja que s’estableix en una clàusula del contracte acordada entre les dues parts en el document privat. Es tractaria d’unes arres penitencials: ode desistimiento, una de las partes puede desvincularse del contrato, perdiendo la cantidad entregada o devolviendo duplicada la recibida (son las únicas que permiten resolver el contrato) debe...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS