17 anys primer viatge a ITalia

Páginas: 17 (4021 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2015
PROFESSORS
Valls: professor de matemàtiques
Pere López (corb): catedràtic de física. Té una filla que es diu Montse. És un home molt puntual, vell i a la antiga. És molt estricte i pretén establir un ordre disciplinari gairebé de tall militar. El viatge a Itàlia li serveix d'incentiu per a desmentir la creença segons la qual els professors que es dediquen a les ciències són incapaços dedemostrar cap sensibilitat per les arts. Per refutar aquest tòpic escriu de manera compulsiva un diari amb pretensions literàries, no sabem si amb èxit. Els alumnes, però, se'l miren amb un cert menyspreu, retraient-li constantment la rigidesa del seu caràcter. 58 anys.
Mercè Busquets: s’apropa als 40 anys. Professora d’història enamorada d'Itàlia i del Renaixement, es mostra sovint comprensiva amb elsseus alumnes. Sense arribar a tenir un comportament maternal, és prou flexible com per deixar-los una llibertat de moviments raonable. Sap escoltar quan cal i manté amb ells una relació fluida. Ha deixat la seva filla, la Laura, amb la seva mare a Barcelona.
Maite: professora de educació física, de les mes joves, es confon amb les alumnes
(Antonio): és el conductor d'un dels autobusos. És unprofessional dels viatges col·lectius. Des de l'experiència adquirida en nombrosos viatges, es mira el grup de joves amb la precisió i el distanciament d'una persona per a qui la feina s'ha convertit en rutina. La seva expressió és sovint brusca. La seva preocupació màxima és acabar el viatge en pau per poder enllaçar amb un altre grup i, sobretot, que els nois i les noies no li facin malbé l'autobús. ALUMNES
Olga: enamorada d’en Marcel un noi que no sembla ben predisposat a mantenir una relació amb ella diferent a la que havia dut fins aleshores amb ulls blaus i galtes sempre una mica vermelles. L'Olga no es desanima i prova, de les maneres més diverses, de propiciar un encontre amb el Marcel favorable als seus desitjos. Mentrestant, cada company tracta de divertir-se a la seva manera. El seucercle d'amics més immediat forma un grup amb una vida molt particular.
Mònica: alumne amb xicot
Ester: la noia dels gats
Marc:
Sergio:






C1
L’autocar surt amb una hora i quart de retard el 12 de març a les set del diumenge. En López s’emprenya perquè es un home molt puntual. Explica la manera en que la Mercè comentava el viatge als pares dels alumnes burlant-se d’ella per la seva mala formade fer-se la graciosa.
A la sortida cap a Itàlia en Valls i la Mercè van junts i en López i la Maite a l’altre autocar.
L’autocar arranca i en López decideix escriure al seu diari recordant que no paren de dir-li que reclami la reducció d’hores per la seva edat.
A LA Olga la acomiada la seva mare i li dona consells. La Olga també comença a escriure en el seu diari. Ella i els seus amics esqueixen de que els hi hagi tocat amb el corb a l’autocar, l’Olga es pensa que en Marcel la pren com la típica noia tímida.
L’Antonio no es queixa del grup que li ha tocat perquè dos autocars són fàcils de controlar, no com aquells 4 que anaven cap a Amsterdam on les criatures anaven drogades. Explica que ha confós a la Maite per una alumne. També diu que en corb s’ha queixat per el retard i ell l’hi haexplicat que ha sigut a causa de que hi ha un altre institut amb el mateix nom.

C2
En Lopez es queixa de que els nois no miren per la finestra el paisatge del meravellós Montseny. Explica que dues alumnes han estat parlant amb la Maite sobre el xandall que porta i sobre que no aparenta els 27 anys que té. El corb es sorprèn per aquestes preguntes perquè no sap que els importa a elles. Es posa apensar sobre el dia que arriba la seva jubilació i diu que viatjarà molt. Intenta dormir aprofitant que la Maite s’ha canviat de lloc. I se’n adona de que l’Antonio s’ha posat a fumar però decideix deixar-ho passar no vagi a ser que li fes la guitza. La Gemma una alumne, té la regla.
L’Olga comença a pensar que quina llàstima que la Mercè l’hagin posat a l’altre autocar perquè la troba molt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • primer viaje a italia velazquez
  • Alemania e italia después de la primer guerra mundial
  • Guia Del Tutor Problema 17 Primer Ano 2015
  • Consecuencias de la primer guerra mundial : alemania, italia, españa y estados unidos
  • Italia Nella Prima Guerra Mondiale
  • Italia
  • ITALIA
  • Italia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS