1989 Europa, vint anys després de la caiguda del mur

Páginas: 4 (909 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2011
En commemoració del vintè aniversari de la caiguda del mur de Berlín, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va organitzar, del 19 d’Octubre al 12 de Novembre de 2009, una sèrie d’activitatsper recordar els fet ocorreguts al 1989 a Berlín.
A partir de debat, lectures dramatitzades i conferencies, el CCCB va reunir intel·lectuals, escriptors, filòsofs, periodistes i creadors europeusper reflexionar sobre el passat el present i el futur d’Europa, agafant com a punt de referència la caiguda del Mur de Berlin, esdeveniment clau de la nostra recent historia.
Al 1989 amb la caiguda delmur de Berlín, es va generar l’esperança d’un món més lliure de totalitarisme i menys dividit. Va ser per aquest fet, que la política i l’economia dels països del centre i els de l’est d’Europa es vatransformar. No obstant aquest esdeveniment s’ha convertit en una fita simbòlica i cultural que es va superposar als límits del continent i dels ciutadans.
El 29 d’Octubre del 2009 a les 19 hores esva dur a terme un debat amb el títol de “La mirada dels Corresponsals”. Amb aquest debat, presentat i moderat pel periodista Llibert Ferri, es va voler reflexionar sobre la visió i l’experiència dediversos periodistes que van viure aquest esdeveniment tant directe com indirectament.
Víctor Erofeyev, escriptor i periodista rus, figura destaca del món literari clandestí de la URSS, declarà que“m’encanten els murs, ja que creen un bon guió, una bona forma entre uns i altres i sobre tot per als escriptor i corresponsals”.
Actualment hi ha dos cortines de ferro, l’americana i la russa. Ambl’obertura de les fronteres Hongareses va haver un escapament cap a Hongria, ja que els països socialistes veien aquest país més lliure que tots els altres.
El mur entre Rússia i Europa es va enderrocar iels russos estaven contents però ja no es sentien part d’Europa, tot i així, la caiguda dels dos murs va portar cap a la socialització.
Actualment, declara que Putin ha perdut el canvi cap a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 25 anys de Europa
  • Comentaria Mapa Històric. Europa Després De La Pau De Westfàlia.
  • Europa i amèrica. la caiguda de l’antic règim
  • Causes De La Caiguda Del Mur De Berlin
  • La Caiguda Del Mur De Berlín
  • Muro de Berlín 1961-1989
  • Treball Sobre El Documental: Europa En Els 10 Anys Després Ala Segona Guerra Mundial
  • La reordenació del poblament rural i la crisi de les ciutats després de la caiguda de l'Imperi Romà d'Occident i fins...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS