Treball Sobre El Documental: Europa En Els 10 Anys Després Ala Segona Guerra Mundial

Páginas: 4 (891 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2013
Treball sobre el documental:
Europa en els 10 anys després ala Segona Guerra Mundial


Història de la cultura
i les institucions
europees
Aquest documental, tal com s’intueix pel seu títol,fa un repàs de la història d’Europa des del 1945 fins al 1954, que són els anys de postguerra i inici de la recuperació després de la Segona Guerra Mundial.
L’any 1945 ens trobem una Europa destruïda,tan física com econòmica i moralment: tot és un immens camp de runes, no hi ha diners suficients per remuntar i la gent a vist succeir coses cosses inimaginables i inacceptables pel sentit ètic dequalsevol persona. La misèria i l’escassetat s’estenen per casi tot el continent, hi ha 50 milions de refugiats a les carreteres, 40 milions de morts, 3 milions de refugiats...
Geogràficament,Alemanya està dividida i ocupada pels Estats Units, la URSS, França i Gran Bretanya.
Els aspectes més positius són que es recuperen les democràcies (excepte a Espanya i Portugal que es troben sota unadictadura i a Grècia, sumida en una guerra civil), les dones poden votar per primer cop en països com França o Itàlia, hi ha una voluntat creixent de les classes dirigents per organitzar-se de manera queno es pugui fomentar el naixement d’un altre conflicte com el que acaben de clausurar, i s’inicien (en la mesura del possible) les reconstruccions, tant físiques com dels aparells estatals.
A l’Europaoccidental es recuperen els sistemes polítics existents abans de la guerra i s’hi apliquen tots els canvis que es consideressin necessaris. A l’Europa oriental, en canvi, s’estableix el sistemacomunista i soviètic, que era complertament nou.
Tot i les penúries de tot el continent europeu, segueix existint una divisió econòmica entre el nord i el sud, doncs aquest últim segueix essent unterritori subdesenvolupat, rural, poc mecanitzat i industrialitzat, amb grans mancances... Mentre que el nord ja havia superat tots aquests factors, encara que en aquell moment es trobés en un sotrac....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Segona guerra mundial
  • Segona Guerra Mundial
  • LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • Segona Guerra Mundial
  • Segona guerra mundial
  • la segona guerra mundial
  • segona guerra mundial
  • 1989 Europa, vint anys després de la caiguda del mur

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS