1a Guerra Mundial (català)

Páginas: 4 (985 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013
1ª Guerra Mundial
Les causes de la guerra
França i Regne Unit desconfiaven d'alemanya i del tomb expansionista que Guillem II va donar a la seva politica exterior. Totes aquestes tensions vandonar lloc a un rearmament de diversos paisos. Les aspiracions nacionals d'alguns pobles van agreujar la situacio.
Les rivalitats entre les grans potencies europees
Relacions entre frança i alemanyavan ser molt tenses per les reivindicacions territorials franceses sobre Alsacia i Lorena, que havia perdut per la guerra francoprussiana.
A aquesta tensio s'afegeix la disputa entre l'imperiaustrohongares i rus pel control de la zona dels Balcans.
Alemanya pensava que per mantenir el seu desenvolupament industrial necessitava aconseguir un imperi colonial. Regne Unit veia en l'expansionismealemany una amenaça al seu imperi colonial per la politica naval germanica. Regne Unit busca aliança amb França.
La formacio dels blocs i la cursa d’armaments
Les principals potencies estaven divididesen dos blocs:
Triple Aliança: Alemanya, Austria-Hongria, Italia.
Triple Entesa: França, Russia i Regne Unit.
Els enfrontaments colonials: les crisis marroquines
Al s XX, van sortir una altravegada els enfrontaments imperialistes. Alemanya volia la independencia del marroc davant les pretensions franceses. No estaba satisfeta amb el repartiment d'africa. El desembarcament de l'emperadorGuillem II a Tanger origina una crisi internacional. La conferencia d'Algesires es va fer per evitar una guerra a Europa. Es va acordar la independencia del Marroc.Al 1911, es produeix un altreenfrontament pel Marroc, la crisi d'Agadir. Francesos intervenen per ajudar al soldà. L'ocupacio de Fes per frança va ser considerada per Alemanya com una violacio del tractat d'Algesires. Alemanya envia elcuirassat panther al port d'Agadir. La intencio era obrir una negociacio per que França li dones el Congo a canvi de la llibertat del Marroc. França li dona una part del Congo.
La crisi dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1a GUERRA MUNDIAL
  • 1A guerra mundial
  • 1A Guerra Mundial
  • 1a Guerra Mundial
  • 1A Guerra Mundial
  • 1a Guerra Mundial
  • Armas de la 1a guerra mundial
  • 1a Guerra Mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS