2 De Batxillerato

Páginas: 5 (1158 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
El crac de la borsa del 1929:
Introducció:

La gran guerra había produït resultats molt mes importants que les clausulas de la pau de versalles, aviat inpugnades, malament aplicades, origen de futurs conflictes. EU estava debastada i arruïnada, Anglaterra encara que no hagués estat envaïda havia hagut de repatriar de tot arreu els capitals que constituien la seva potència per finançar elsseus esforços de guerra. Els EE.UU sortirien del conflicte amb perdudes relativament modestes(125000 homes) i amb una potència colossal.
De deutors s’havien convertit en creditors d'EE.UU per milers de milions de dolars, va ser un dels fets mes importants despres del final de la guerra, juntament amb la revolució russa. De la qual ningú s'imaginava, una Rúsia tan fort 20 anys despres.

Panic enWall Street:

En setembre de 1929 es van manifestar en la borsa sintomes inquietants, les cotitzacions havien baixat diverses vegades, i després havien pujat, doncs tan gran era la confiança. El banc d'Anglaterra havia elevat la taxa de descompte per fer repatriar els capitals que anaben a invertir-se totalment en els EUA Els iniciats, els que sabien que les cotitzacions eren artificialment altesi consideraven que ja s’havia aconseguit el maxim, es van posar a vendre les seves accions a partir del 23 octubre. El 24 “el dijous negre” 13 milions de títols van ser llançats al mercat el que va provocar una reacció en cadena. Els especuladors, els que jugaven a l'alça al mercat ajornat, es van trobar, de sobte arruïnats. Es es va pensar en una incidència passatgera. De Wall Street van reunirfons per comprar i frenar la baixa. Després d'una breu calma, les cotitzacions van cedir, de nou, el 29 d'octubre. Les perdudes es van elevar a 30.000 milions de dolars, com se sap la crisi va repercutir al món sencer, on estaven invertits els capitals americans. Els bancs privats de credits i de clients que van fallir; les indústries van tancar, els salaris i els dividends van disminuir entre el40 i el 50%. Les causes de la crisi van ser pels excessos de especulació per les societats inestables. Molts títulos es van capitalitzar en la borsa 50 vegades el seu valor real. A més tot es basava en el credit. Una altra causa era la superproducció que el mercat interior ja no podria assolir la desigualtat en els ingressos dels ciutadans va fer que els que no tenien grans salaris no poguessincomprar. Mentre que França, Itàlia i Anglaterra adoptessin el proteccionisme, protegien les seves pròpies indústries nacionals. Per sortir d'aquella crisi es va necessitar molts esforços dels ciutadans de classe obrera.

Cronologia:
El 3 de setembre de 1929 els preus van aconseguir el seu nivellmáxim, va haver-hi un baixó mes gran de la crisi el 24 d'octubre de 1929 “dijous negre”, aquest día es van negociar un record de 12,9 milions d'accions. Des del 15 d'octubre, es havien baixat els valors de les accions i no obstant això el 24 d'octubre es van posar 13 milions d'accions a la venda al mercat a baix preu i no es van vendre pel que la borsa es va enfonsar. Els inversors seguienreplegant-se del mercat el 28 d'octubre, el 29 d'octubre conegut també com el “dimarts negre” es van negociar 16,4 milions d'accions un record històric. Una altra caiguda es va produir el 13 de novembre de 1986.

Antecedents:
Despres de la primera guerra mundial estats units era el principal país que producia i exportava als paisos europeus matèria primera, productes industrials i alimentaris. L'excessiudeute dels paisos europeus van establir un bloqueig de compres i els EE.UU es van trobar amb el problema que no sabien que fer amb la seva super producció.
Les causes que van portar a la sobreproducció són:
- Distribució desigual de la renda.
- Manteniment de preus de monopoli.
- Desfasament entre preus de monopoli.
- La reconstrucció de les economies europees

Feliços anys 20:
Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Batxillerato
  • Batxillerato
  • batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerato
  • Batxillerat
  • Batxillerat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS