2

Páginas: 2 (485 palabras) Publicado: 15 de abril de 2015
2. COMENTARI
2.1. Introducció
El poema de Cambra de la tardor, que forma part del llibre de poesies Menja't una cama (1962), va ser escrit per l'escriptor i lingüista català Gabriel Ferrater ,nascut a Reus l'any 1922 i mort a Sant Cugat del Vallès el 1972. La família de Ferrater gaudia de benestar econòmic gràcies a l'empresa dedicada a l'exportació de vins que havia fundat el seu avi. Gràciesa aquest benestar, a casa disposaven d'una biblioteca respectable on el Gabriel va iniciar-se culturalment i també va poder ser escolaritzat a l'edat de 10 anys. Quan tenía 14 anys, va esclatar laguerra civil espanyola i el jove va haver de exiliar-se a França durant uns anys, on va poder llegir autors diversos contemporanis i surrealistes entre d'altres. Però més tard, uns quants anys desprésd'haver tornat a Reus, el seu pare es va suïcidar per culpa de la fallida de l'empresa familiar, i ell es va haver de posar a treballar fent crítiques i traduccions, i va ser gràcies a una d'aquestesrevistes on va treballar que va poder fer amistat amb alguns membres dels cercles literaris barcelonins. Finalment, després d'haver aprofundit en els seus coneixements en universitats i després d'haverescrit varis poemes, crítiques i fins i tot una novel·la, Ferrater es va suïcidar el 1972.

2.2. Tema
El tema principal d'aquest poema és el pas del temps, que s'observa en el retrobament d'un home id'una dona que, en aquell mateix lloc i anys enrere, havien viscut una història d'amor que ara els uneix novament però que no podrà repetir-se. Tot i que aquest jo poètic i el tu del present semblenmantenir un diàleg, gràcies al qual observem que hi participen dues persones, en realitat és tot una reflexió del jo poètic que recorda el tu passat.

2.3. Mètrica
Auest és un poema format per cincestrofes: la primera i la última estan formades per 11 i 8 versos respectivament, les 3 estrofes centrals, les dues primeres estan formades per 2 versos i la tercera per 3 versos. Els versos d'aquest...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 2 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2
  • 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS