2N guerra mundial

Páginas: 11 (2730 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2011
LA SEGONA GUERRA MUNDIAL

CAUSES DE LA GUERRA

Tot i que la guerra mundial va succeir a causa d’un cúmul de circumstàncies, aquestes es podrien reduir a dues:

• La I Guerra Mundial. Una causa és el ressentiment i el descontent general Alemany a causa de les indemnitzacions de guerra que se’ls va aplicar en els diferents tractats.
• La crisi del 1929. La crisi d’aquells anys va fersorgir un malestar en els sectors industrials i financers.

Aquestes dues coses van provocar que es creés la necessitat de fer una expansió territorial excusant-se que necessitaven un espai vital per poder subsistir sense necessitat de ningú. Aquest espai vital el volien aconseguir per diverses vies : la primera via que varen intentar consistia en demanar una redistribució dels imperiscolonials, fet que va ser denegat pels altres països. Una altre manera per aconseguir-ho era mitjançant l’expansió territorial. Els alemanys defensaven aquesta política expansionista fent una reivindicació territorial, és a dir, volien i a més creien, que els territoris de parla alemanya i els territoris que ells consideraven que hi vivia gent de la mateixa raça (ària) havien d’estar annexats formant unúnic territori o país liderat per Alemanya . Un exemple de la voluntat d’unió seria l’annex d’alemanya amb Àustria i la zona dels Sudets.

EL DESENVOLUPAMENT DE LA GUERRA

Al 1940 Alemanya envaeix els països del nord (Dinamarca i Noruega..) i un altre exèrcit Holanda, Bèlgica i el nord de França. En aquest moment, França es divideix en dues parts: la part nord dominada pels alemanys i la partsud , amb capital a Vichy, dominada o governada pel general Petain. Aquesta part tot hi no ser governada directament pel Reich, es converteix en un territori “amic” dels nazis. Això provoca que la població es divideixi en dos blocs. Per una banda hi ha la França col·laboracionista (que dóna suport als alemanys) i per altre banda la França resistent (contraris al règim nazi) capitanejada pelgeneral De-Gaulle, que aconseguirà instal·lar-se a ____________ i des d’allà enviar missatges als francesos creant una voluntat contrària al règim de l’alemanya nazi.

Un cop aconseguits tots aquests territoris esmentats anteriorment, Alemanya es vol dirigir cap a Anglaterra, ja que creien que si l’aconseguien vèncer-la, la victòria a la guerra seria un mer tràmit (batalla d’Anglaterra). Tot hi elgran exèrcit alemany, aquests partien amb desavantatge, ja que al ser Anglaterra una illa (fet que comportava que els enfrontaments fossin navals o aeris) aquests tenien una millor marina. Després d’alguns atacs navals fallits, alemanya ho intentarà mitjançant atacs aeris. Tots els atacs alemanys sobre la ciutat de Londres eren contrarestats amb altres atacs aeris encara més violents a la ciutat deBerlín. El fracàs d’aquesta batalla, va portar a Alemanya a començar la anomenada Operació Barba Roja, que consistia amb la invasió de l’Unió Soviètica. Al principi l’exèrcit alemany avançava sense aturador, ja que el seu atac havia agafat desprevingut a Stallin i feia que l’exèrcit soviètic no estigués preparat.

Els russos, amb dificultats per frenar l’avanç de les tropes alemanyes,decideixen destruir les infraestructures i moure tota la indústria a llocs llunyans per dificultar el ràpid avanç de les tropes nazis en primer terme, i impedir que aquests s’apropiïn de les seves indústries. Aviat la guerra donaria un tomb.

Els alemanys arriben a Stallingrad i rodegen la ciutat. Al cap de 5 mesos d’enfrontaments, els alemanys encara no havien pogut dominar la ciutat, a causa de ladefensa aferrissada que mantenien els russos. Els nazis aconsegueixen entrar a la ciutat però es trobaran amb una sorpresa. Mentre ells atacaven la ciutat l’exèrcit rus ja els havia rodejat a la vegada. Hitler va ordenar al general Von-Paulus que no es rendissin, però aquest no va acatar les ordres i ell juntament amb 90.000 homes es rendiren.

Aquest és el moment en que la guerra dóna el tomb que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guerra mundial
  • Guerra mundial
  • Guerra Mundial
  • Guerras Mundiales
  • guerra mundial
  • la guerra mundial
  • guerra mundial
  • guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS