3Nus al bosc

Páginas: 2 (409 palabras) Publicado: 8 de abril de 2010
DOCUMENTACIÓ GENERAL

Títol: Tres nus al bosc o Pastoral.
Autor: Joaquim Sunyer i de Miró.
Cronologia: 1913-1915.
Estil: noucentisme.
Dimensions: 1,25 x 1,51cm.
Localització actual: Museu Nacionald’art de Catalunya (MNAC), a Barcelona
Tema: en un paisatge relaxant i intimista, compost per arbres, suaus ondulacions del terreny, matolls i prats, tres dones nues gaudeixen d’un moment idíl·lic.L’aparició d’un gos serveix, en certa manera, d’introducció al quadre.

ANÀLISI FORMAL O ESTILÍSTIC

L’element de suport d’aquesta pintura és la tela i l’element tècnic utilitzat és l’oli.

En aquest quadreel pintor representa, des d’una perspectiva lleugerament elevada, un paisatge de secà mediterrani, identificat com el clot dels Frares, a Sitges. Hi apareixen en primer pla tres figures femenines nuesen una actitud ociosa i relaxada, acompanyades d’un gos. Trobem doncs tres dones emmarcades pels arbres i pels matolls i l’harmonia entre les figures i el paisatge és total, un paisatge sense cel,absent d’horitzó.

Es tracta d’una obra simètrica, ja que hi ha harmonia entre la forma de “S” que fa l’arbre que trobem a l’esquerra i la mateixa forma que fa el cos nu de la dona que tenim d’esquenesa l’espectador. És una obra tancada i les línies principals que hi trobem són inclinades i corbes. Es tracta d’una composició formada per un punt de vista alt, vertical, amb tendència cap al centreque es marca gràcies a les posicions dels cossos.

En quant a la pinzellada, predomina el dibuix sobre el color. La representació dels diferents elements ve determinada per la línia fina negra quecontorneja totes i cadascuna de les figures, la pinzellada petita i en ocasions imperceptible ha mesclat el color en la mateixa tela amb l’objectiu de captar millor els matisos. El cromatisme està dominatper una gamma de colors opacs, però de tonalitats clares. Ha abunden els ocres i els marrons, que constitueixen la base, i el verd, el blau i el gris com a complement molt més viu. En resum,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Bosco
  • El bosco
  • Bosco
  • Boscan
  • el bosco
  • El bosco
  • El Bosco
  • Bosco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS