Aaaaaaaaaa

Páginas: 3 (540 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2012
El consum de cocaïna provoca el 3% de les morts súbites a España



Per a qui dubti de que la cocaïna pugui arribar a matar de manera sobtada, inclús en petites quantitats, un estudi realitzat unestudi realitzat per l’Institut de Medicina Legal de Sevilla ha demostrat que el 3% de morts súbites en el sudest espanyol estan relacionades amb el consum d’aquesta droga recreativa. Els resultatsels publica avui la revista de cardiologia European Heart Journal. Els autors del treball creuen que es poden extrapolar al la resta d’Europa.

L’estudi, dirigit per Joaquín Lucena, cap del servei dePatologia Forense de l’institut de sevilla, investiga amb cura totes les circunstancies que van rodejar una serie consecutiva de morts súbites entre els anys 2003 i 2006. Durant el post-mortem, vananalitzar sang i orina en busca de rastres de substancies tòxiques, i van estudiar els òrgans, centrantse en el sistema cardiovascular i l’anàlisis toxicològic. També van recopilar informació sobrel’abus de substancies abans de la mort, les circunstancies i l’escenari de la mort. De les 668 morts súbites produides durant el periode de l’estudi, 21 van ser relacionades amb l’ ús de cocaÏna en homesde entre 21 y 45 anys i la majoria d’aquestes morts van ser provocades per cambis adversos en el cor i les arteries, afirma Joaquín Lucena.

Els patòlegs van trobar que els nivells mitjans decocaïna en sang o orina eren de 0,1 i 1,15 mg/l, respectivament. Les variacions responen a factors relacionades amb la droga i també amb l’index de massa corporal, l’ús agut o crònic de la droga i altreselements subjacents de salut, edat i sexe. De fet, els investigadors consideren que cualsevol cantitat de cocaïna es potencialment tòxica, degut al fet de que alguns pacients van sofrir problemes ambconcentracions relativament baixes en sang, mentre que altres van tolerar granss cantitats sense consecuencies.

Els investigadors També van trobar que el 8% de homes que van morir despres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aaaaaaaaaa
  • aaaaaaaaaa
  • aaaaaaaaaa
  • Aaaaaaaaaa
  • aaaaaaaaaa
  • aaaaaaaaaa
  • aaaaaaaaaa
  • Aaaaaaaaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS