ab urbe condita

Páginas: 8 (1832 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2015
TREBALL SOBRE LA PSICOANÀLISI
1.Descriu diverses situacions de la vida quotidiana en què actuï algun mecanisme de defensa i indica de quins mecanismes es tracta. Per exemple, un noi que no té èxit en els estudis però que es tranquil·litza pensant que té molt èxit en l’esport (mecanisme de compensació).
- Un home maltracta físicament a la seva dona i intenta justificar-ho fent creure que laseva parella és qui provoca les causes que donen motiu a que ell la agredeixi. ( mecanisme de racionalització)
- Un alumne que sofreix bullying per part dels seus companys de classe i que quan arriba a casa mostra una actitud agressiva amb els seus pares. ( mecanisme de desplaçament)
- Una persona que tingui una actitud possessiva, controladora i autoritària es pot dedicar a la política persatisfer aquests desitjos. ( mecanisme de sublimació)

2.La repressió sexual és un element present en la societat. Exposa tres exemples actuals de repressió sexual. Per exemple, a les pel·lícules de Disney Chanel no es poden veure mai parelles d’adolescents fent-se petons “amb llengua”.
- Quan es produeix un acte sexual en una pel·lícula i es desenfoca la càmera cap a un altre pla evitant així latransmissió d’aquesta escena.
- L’abstenció de realitzar comportaments que mostrin atracció sexual ( fer-se petons, tocar-se, abraçar-se, agafar-se de la mà...) en espais públics. Aquesta és una llei que sol haver en els països estrictament religiosos.
- Impartir les classes separades per gèneres per evitar així el contacte entre nois i noies.

3.Imagina’t que tens una consulta de teràpiapsicoanalítica i un pacient t’explica el somni següent:
Darrerament somnio sovint que vaig a la piscina municipal i nedo amunt i avall amb molta intensitat fins que començo a notar que m’ofego. No puc parar de nedar, però no avanço i no aconsegueixo sortir de la piscina. Molta gent m’anima i m’esperen al capdavall de la piscina, però jo no hi sé arribar. Ahir vaig somniar altra vegada el mateix,però aquest cop sí que aconseguia sortir pel marge lateral de la piscina i anava corrents cap al vestidor. No hi havia ningú, malgrat que els penjadors eren plens de roba d’altres que s’havien canviat abans. Entrava a la dutxa i em passava molta estona sota el raig de l’aigua calenta, ensabonant-me... Estava molt a gust a la dutxa i no volia haver de sortir-ne.
Com et sembla que es potinterpretar aquest somni? Quina mena de preguntes podries plantejar al pacient per esbrinar si la teva interpretació pot correspondre a un problema real del teu pacient?
Des del meu punt de vista el meu pacient sent un intens sentiment de soledat i fracàs. El fet de que nedi i es continuï ofegant fa referència a tots els seus esforços per realitzar quelcom que mai ha pogut aconseguir. Els espectador quel’animen representen totes les persones del seu entorn social que sempre li ha donat suport, però, com que ell mai no ha pogut assolir allò que desitja, en el somni mai és capaç d’arribar a la meta. Com que ahir va somiar que sí que arribava a la meta interpreto que segurament ha pogut aconseguir alguna cosa que anteriorment no va poder. Un cop realitzat el seu objectiu en el somni busca lespersones que l’havien estat animant anteriorment. Però no les troba. Aquest és el reflex de la soledat que sent. Potser el pacient creu que ha defraudat aquells que l’envolten. Aquesta frustració provoca en ell somiar que es troba sota un raig d’aigua calenta, és a dir, que continuï pixant-se al llit.
Possibles preguntes que es poden realitzar al pacient:
T’has estat esforçant últimament peraconseguir alguna cosa? T’has sentit frustrat per no haver-ho aconseguit?
Tens algun sentiment de culpabilitat causat per la possibilitat d’haver defraudat algú?
Algun cop has tingut aquesta mena de somnis i just després de llevar-te t’has adonat que t’has pixat al llit?

4.Inventa’t dues situacions en les quals es posi de manifest un conflicte entre el jo, l’allò i el super-jo. Descriu amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tito Livio Ab Urbe Condita 1
  • Titus Livi
  • tito livio, ab urbe condita 43,3
  • Resum "ab urbe condita", de tit livi
  • Historiae Vinariae Ad Urbe Condita
  • Ab urbe
  • Titi libi ab vrbe condita liber i
  • Ad Urbe Condita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS