Acontecimientos actuales

Páginas: 3 (631 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2011
El riu Foix, amb una conca de 311,9 km2 i un curs total de 41 km neix a la Serralada Prelitoral dins la Serra de la Llacuna, entre el puig Castellar de 944 metres d’altitud i el puig d’Espinagosa, de847 metres. Continua travessant la depressió del Penedès i desemboca a Cubelles, obrint-se pas per la Serralada Litoral. Aquest desnivell en pocs metres provoca un desnivell força abrupte.
Un coparribat al terme municipal de Castellet i la Gornal el riu s’eixampla per donar pas un pantà, construït al 1928, però bastit al 1903, que històricament havia de servir per regatge dels camps iabastiment de la població. Després d’engrandir la pressa el 1936 fins a 32m. L’embassament passà a tenir una capacitat de 5,5 hm3.Encra més endavant hi va haver-hi un projecte de construir un segon pantàjust a sobre d’aquest i amb més capacitat.
El curs total del riu és de 48,7 km. Amb un cabal mitjà de 0,28 m3/s degut a les dificultats del terreny i la pluviositat irregular, que no li permetentenir un cabal continu i important.
Malgrat el seu curt recorregut, de prop de 50 km, les àrees que travessa tenen una activitat industrial considerable i una agricultura altament especialitzada en laproducció vitivinícola. De les condicions naturals potencials del Foix a l’estat actual, es pot afirmar que la biodiversitat és inexistent.
El Penedès té unes característiques climàtiques que venendonades per la seva proximitat al mar i la configuració d’un relleu poc considerable, com la serralada litoral, que afavoreix una entrada dels vents marítims i a la vegada la serralada prelitoral actuacom a obstaculitzadora de adveccions de l'interior.
El clima, doncs, és típicament mediterrani, propi del litoral i prelitoral català, és a dir suau i càlid. La zona del curs alt del riu (LaLlacuna, Pontons,...) té un clima prelitoral on les glaçades actuen amb més virulència i el contrast entre les temperatures màximes i mínimes és més gran.
De manera general diem que les temperatures...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Acontecimientos Actuales De La Biologia
  • Acontecimientos sociales de la actualidad
  • Acontecimientos Antiguos Y Actuales
  • Personajes Y Acontecimientos Politicos Y Sociales De La Actualidad
  • Acontecimientos Actuales
  • Acontecimientos actuales
  • acontecimiento actual
  • Acontecimientos actuales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS