Adaptacions En L'Entorn Per Déficits Visuals

Páginas: 27 (6693 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
CAS 5
Projecte: Dèficit visual



3er.curs. (Teràpia Ocupacional-T1)
FCSB – Universitat de Vic
Vic, Març de 2012

|
Índex:
PROPOSTES D’ADAPTACIÓ GENERALS: 4
1. BIBLIOTECA: 5
1. ANÀLISI DE L’ENTORN. 5
2. PROPOSTES D’ADAPTACIÓ: 6
2.1. Accés 6
2.2. Il·luminació 7
2.3. Senyalització 8
2.4. Recepció 9
2.5. Escales 10
2.6. Mobiliari 11
2. GIMNÀS:12
2.1 ANÀLISI DE L’ENTORN: 12
2.2. PROPOSTES D’ADAPTACIÓ 14
1. ACCÉS 14
2. RECEPCIÓ 16
3. SALA DE MÀQUINES 19
4. LAVABO 21
5. SALA DE FITNESS I SALA DE IOGA - PILATES 22
6. VESTUARIS 25
7. SAUNA 26
Manual pels treballadors dels dos equipaments sobre aspectes a tenir en compte per facilitar el accés i l’ús de les institucions a la població diana. 28
Introducció 28PROPOSTES D’ADAPTACIÓ GENERALS:
Totes les plantes han de tenir la mateixa estructura i disposició d’elements principals. Cada planta ha de disposar d’un cartell que la identifiqui situant en un lloc fixa i constant, i perfectament accessible des dels itineraris habituals de desplaçament. Aquest cartell ha de contrastar amb el color de la paret i ha d’estar en relleu i sistema Braille.
Elsinterruptors han de destacar sobre la paret pel seu color i ha de tenir un pilot lluminós que permeti localitzar-los en la foscor.
Els passadissos han de tenir un amplada de 180cm per a permetre el pas simultani de varies persones. No hi ha d’haver desnivells, en cas de que els hi hagi s’han d’evitar esglaons i col·locar-hi rampes.
No hi ha d’haver obstacles al passadís, en el cas de que hi hagid’haver objectes, es col·locaran tots al mateix costat per deixar l’altre lliure.
La il·luminació artificial es realitzarà mitjançant una línia lluminosa en el sostre, o bé llums a la paret, totes a la mateixa altura.

Les portes han de tenir una amplada de 90 cm, han de disposar d’un sistema de tancament automàtic. Els panys han de ser d’un color contrastant.
El sistema d’obertura de les finestresno ha d’envair els espais interiors com es veu a les imatges:

1. BIBLIOTECA:
1. ANÀLISI DE L’ENTORN.
A la planta baixa hi ha l’àrea infantil, l’àrea de revistes i premsa diària, l’àrea de música i cinema, i el servei de préstec. A la planta primera, s’hi troba el servei d’informació, una sala polivalent, zona d’administració i l’àrea general amb fons de ficció i coneixements.L’entrada principal es troba situada a la planta baixa, només entrar a mà esquerra hi ha el taulell de recepció i d’informació tal i com s’observa a la imatge, just davant hi ha l’àrea infantil que consta de dos petits estants amb llibres, una catifa i una prestatgeria al final.

A la planta baixa, també hi ha una àrea on hi ha revistes, diaris, CD’s de música i cinema. En aquest espai hi ha 4taules amb cadires al centre, per a poder llegir.


Al final d’aquesta àrea hi ha les escales que pugen a la primera planta. Just després de les escales hi trobem una taula petita amb quatre butaques. Aquest espai té forma de “U” on per una banda, al fons hi ha taules per estudiar i llegir i al centre hi ha tots els estants amb llibres i taules amb ordinadors, com es pot observar a lesfotografies.

2. PROPOSTES D’ADAPTACIÓ:
Per a realitzar la proposta de possibles adaptacions en una biblioteca s’ha de tenir en compte que les persones amb dèficit visual, inclou aquelles que tenen una ceguera total i aquelles que tenen baixa agudesa visual.
2.1. Accés
La porta d’entrada no caldrà adaptar-la ja que és automàtica, el que si que seria aconsellable és la col·locació de dos bandessenyalitzadores horitzontals de 20 cm d’ample, la primera a una altura d’1m i l’altre a 150cm.

Al costat de la porta d’entrada s’hauria de col·locar un plànol amb relleu i colors contrastants, que donin informació sobre la distribució dels espais de la biblioteca amb la seva llegenda corresponent escrita en Braille com a l’exemple que s’observa a la fotografia, per a que les persones amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trastorns visuals
  • L'entorn professional
  • Déficits comerciales, déficits físicos y déficits de democracia local en Sudamérica
  • Pero pero
  • Peras
  • pero
  • la pera
  • Pero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS