afadf

Páginas: 3 (585 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2014
Jostein Gaarder, La noia de les taronges. Ed. Empuries
Resum argumental
Aquesta novel · la és una novel · la juvenil, el protagonista és un nen de quinze anys anomenat Georg, Un dia quan arriba acasa li donen una carta que el seu pare havia estcrit abans de morir. A la carta explica com va conèixer a la Veronika (la noia de les taronges) Al prncipi de la història Jan pensa que no coneix de resa la noia de les taronges, una noia amb la qual es troba en nombroses ocasions. Però més tard, l'acaba recordant, era una amiga de la infància, que va marxar als set anys amb la seva família. Janconfessa que l'estima una nit de nadal i ella li diu que l'esperi sis mesos. Jan impacient va a buscar la a Sevilla després de rebre una postal d'allà, la troba. Pasa dos dies amb ella en els qualsdescobreix qui és is'en torna a Noruega a esperar-la. A partir de que ella torna tot va sobre rodes i fins i tot es van a viure junts i conceben a Georg, pero una malaltia se l'emporta sense poder veurecrèixer al seu fill. I mentre Georg llegeix la carta seu pare li fa una pregunta ¿Si et donessin l'oportunitat de viure a un món fantastic un temps limitat i desprès tot s'ho emportès el vent,acceptaries l'oferiment? , pregunta que el respon cuan descobreix l’ordinador antic del seu pare i troba la carta i allà contesta la pregunta.
No em va estranya saber que Jostein Gaarder ha estat professorde filosofia i d'història de les idees, ja que l'autor ens presentar no una novel·leta d'entreteniment, sinó una obra on a través d'un personatge ens planteja explícitament la pregunta: Val la penaviure una vida plena, encara que sàpigues que has de morir?
Vida i Mort són les dues idees a través de les quals es desenvolupa la novel·la, sempre acaronats aquests conceptes sota un altre central:l'amor, ja que no hem d'oblidar que l'obra es centra en la búsqueda i relació de la noia de les taronges. Sense obvià que tot està sota l'univers, el paper metafòric del telescopi Hubble, com a unió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • afadf
  • afadfa
  • Afadf
  • afadfa
  • Afadf
  • afadfa
  • qaefaf afadf

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS