Afganistan

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
Afganistan, que limita amb Pakistan, Iran, Xina i tres repúbliques exsoviètiques (Turkmenistan, Uzbekistan i Tadjikistan).

País de 30 milions d'habitants, 5 dels quals es troben ensituació de refugiats, és actualment un dels conflictes internacionals més difícils de resoldre.
La guerra de l'Afganistan va esclatar com una resposta dels Estats Units als atemptats de l'11 desetembre de 2001. Aquets atemptats van ser reivindicats pel moviment extremista Al-Qaida, aquests terroristes provenien de l'Afganistan, i eren protegits pel règim talibà. La guerra s'inicià el 7 d'octubrede 2001, davant la negativa dels talibans d'entregar Ossama bin Laden, que era considerat el màxim responsable d'al-Qaida (aquest grup terrorista). Els Estats Units van començar una sèrie debombardejos sobre el país, per posar fi al el règim i trobar el seu principal enemic públic.
El dia de la invasió, forces especials dels Estats Units i del Regne Unit (el seu aliat) s'infiltraren alterritori amb l'objectiu de contactar amb la denominada Aliança del Nord per a incorporar-los a l'operació contra el govern talibà.
Els primers atacs es dirigiren contra els possibles camps d'entrenamentd'al-Qaida -on se sospitava que podien disposar de míssils terra.
El 9 de novembre de 2001 comença la batalla de Mazar-e Sharif i el 13 de novembre la capital fou presa per l'Aliança del Nord sensequasi cap resistència per part dels talibans. Aquest fet va marcar la fi del règim, amb la imposició de Hamid Karzai com a nou president. No obstant això, bin Laden no va ser capturat i es trobava desd'aleshores en parador desconegut fins al maig del 2011 que fou assassinat per les tropes dels Estats Units.
Malgrat que actualment els taliban controlen dues terceres parts del país, és probable quea la resta trobin una resistència més gran.
Aquest país vol aconseguir la pau. En aquest sentit, l´ONU ha intentat fer de mitjancera per a una solució pacífica al conflicte, però la manca de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Afganistan
  • Afganistan
  • Afganistan
  • afganistan
  • afganistan
  • afganistan
  • Afganistan
  • Afganistan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS