Afgfag

Páginas: 2 (422 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2013
Objectiu:

L’objectiu de la pràctica 16 és determinar la temperatura d’ebullició de l’etanol i del cloroform, utilitzant el mètode de Siwoloboff per així poder realitzar una correctecalibració del nostre termòmetre (que serà el mateix que utilitzarem per el calolímetre).



Fonament teòric:


- Calibració termòmetre: mitjançant el mètode Siwoloboff utilitzat en pràctiquesanteriors (pràctica 2; determinació de la temperatura d’ebullició del cloroform i l’etanol) realitzarem la calibració d’un termòmetre per en un futur realitzar la determinació de l’equivalent delcalorímetre.




- Mètode Siwoloboff: El mètode Siwoloboff consisteix en utilitzar un tub d’assaig que contingui la mostra en un capil·lar tancat per un dels seus extrems, aquestcapil·lar va dins el tub d’assaig amb la part tancada cap amunt. Aquests tubs estan fixes al extrem d’un termòmetre i submergits en un bany d’oli de silicona per assegurar el control rigorós de latemperatura. 
S’utilitza un capil·lar per precisar com es trenca l’equilibri dinàmic entre la pressió de vapor i el líquid, ja que es un volum molt reduït.
Al escalfar el líquid, arribaun moment en el qual comencen a sortit bombolles del capil·lar, aquest es el moment en que la velocitat d’evaporació supera la condensació gràcies a l’augment de la temperatura.
Fins quetot el líquid de l’interior del capil·lar no s’ha evaporat   no pot tornar a entrar-hi mes,   ja que totes les molècules de gas tenen una energia vibracional superior a la resta del líquid i fanpressió per sortir, això s’anomena pressió de vapor.
El punt d’ebullició es el moment en el qual el líquid torna a entrar en el capil·lar i equival a la temperatura a la qual s’ha evaporat.Material i reactius:

|MATERIAL |REACTIUS |
|...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Afgfaga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS