albesa

Páginas: 2 (287 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
LA PLAÇA LA PEDRERA:
La plaça la Pedrera és a Albesa, venint de Menàrguens, al segon carrer a la dreta tot recte fins al final de l’AvingudaCatalunya.
Aquesta plaça consta de tres zones. La primera té pedres a tot arreu. La segona està feta de ciment al terra i de pedres els bancs i la paret itambé és de forma circular. La tercera hi ha els gronxadors està feta de ciment i els bancs de pedra. Des d'allí es pot veure una vista preciosa de tot elpoble i del pont del riu.

Tota la plaça esta feta de pedres de riu que es diuen codines. Va ser construïda fa uns 20 anys. Abans hi havia unateuleria. La plaça la van construir en el tossal que hi havia. S'hi pot accedir a la primera plaça i a la segona amb escales i rampa. I a la tercera ambrampa. A la primera plaça hi ha unes lletres de ferro que hi diu Iryda que és la gent que va donar els diners perquè fessin la plaça.
En les diferentszones podem trobar aquests arbres: pins, xops, avets, arbres de l’amor, prunos, ...

LA PLAÇA DE LA CREU:
Es localitza davant del col·legi Àlber, ademés la plaça es bastant gran on hi ha una formosa creu de pedra d'estil del renaixement nomenada del Portal per haver-hi hagut allí antigament un deisportals quan la vila esta envoltada de muralles. Derruïdes aquestes i eixamplada la vila, quedà la creu dins el nou poblat. El primitiu, segons tradició,ocupava el terreny comprès entre aquesta plaça i el camí de la creueta, on encara s'hi va a beneir el terme per la diada de la Santa Creu.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS