Alimentos transgénicos

Páginas: 8 (1861 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014
Els aliments transgènics
















1. Què són?
Són aliments modificats genèticament amb la finalitat de millorar la seva producció. Entre aquests productes es troben algunes varietats de vegetals com: el blat de moro, soja, cotó, tomàquet i patata. Actualment s'estan fent estudis amb diferents mamífers com ovelles i vaques productores de carn, llet i porcs.
S’ha de saberla diferència entre l’aliment transgènic i l’organisme modificat genèticament, ja que la confusió entre ells és pròpia i lògica. L’aliment transgènic ha de rebre per força un gen que no li sigui propi, i l’organisme modificat pot incloure qualsevol modificació. Un exemple d’aliment transgènic seria el blat demoro, i un exemple de l’organisme modificat podria ser el salmó.
A l’any 1973 van sorgir els primers aliments transgènics, afegint-li per primera vegada un gen a un tomàquet. Aquell gen era la Salmonel·la. Els científics es van adonar de l’increïble potencial que tenien aquestes modificacions, i es va recomanar un control governamental, per assegurar-se que fos segur.

· Com estan modificats?S'obtenen introduint un gen d'una espècie al genoma d'una altra, amb la finalitat que el gen introduït s'expressi en un organisme on abans no ho feia. La inserció de gens en els organismes pot tenir diversos objectius:
·Fer que aquests organismes adquireixin noves propietats: augment de grandària, millora del gust, més resistència a plagues (insectes) o més color. Els aliments transgènics més comunssón el blat de moro i la soja, plantes que s'ha aconseguit que siguin, per exemple, més resistents a les malalties, plagues, etc. També s'han obtingut aliments transgènics animals, com ara carpes i salmons que porten fragments d'ADN que els fa ser més grans i créixer en menys temps. També els pinyols de certes fruites no siguin ni tan grans ni tant abundants, com és el cas d'algunes mandarines, ales quals se li apliquen gens per no tenir tants pinyols i ser, aleshores, més sucoses.
·Extreure una proteïna o producte metabòlic de l’aliment. Un exemple és la síntesi d'insulina humana mitjançant bacteris transgènics. S’utilitzen diferents tècniques de modificació: la Cointegració, la Transferència electroforètica, la Biolística, el sistema binari, la infecció vírica i la microinjecció.2. Importància en el mercat dels aliments
El cultiu d'aliments genèticament modificats, també anomenats transgènics, són una realitat en l'agricultura i en l'alimentació. La sembra d’aquest aliments es deu principalment als augments en el rendiment i en la disminució en els costos de producció. El terme aliment genèticament modificat (transgènic) fa referència a un organisme que ha estatmodificat per introduir en el seu genoma (DNA) informació que no li era pròpia ni característica i que, generalment, ve d'una altra espècie biològica.
Les primeres modificacions genètiques en aliments han estat dirigides al productor per conferir a les plantes millors propietats agronòmiques: resistència a plagues, tolerància a agroquímics, etc., Encara que això és també una cosa que el consumidorhauria de ponderar, perquè per exemple implica una reducció de plaguicides que tenen impacte en la salut. El proper pas serien modificacions en les propietats nutricionals dels productes que arriben al consumidor. Es tracta doncs de disposar de millors aliments, enriquits, de millor qualitat i més econòmic.
En animals d'experimentació, l'administració en excés d'aliments genèticament modificats otransgènics no ha produït cap conseqüència adversa per a la salut. Existeixen mètodes estrictes d'avaluació de risc que fan l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Organització per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) entre altres organitzacions, a les quals se sotmeten tant els aliments convencionals com els genèticament modificats. Fins ara, els aliments modificats genèticament que ja han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alimentos Transgenicos
  • alimentos transgenicos
  • Alimentos transgenicos
  • Alimentos Transgénicos
  • ALIMENTOS TRANSGENICOS
  • Alimentos transgenicos
  • alimentos transgenicos
  • ¿Qué son los alimentos transgénicos?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS