aliments

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 24 de enero de 2015
1. Els aliments que mengem es converteixen per una part en els materials que formen el nostre cos, i per altra en l'energia que necessitem per viure. En quines tres funcions s'inverteix aquestaenergia, segons ens expliquen al vídeo?
Segons ens explica el vídeo, s’inverteix a mantenir la temperatura del cos, en nudrí el cervell i en mantenir-nos en moviment.
2. Si mengem massa, els excedentsd'energia que no gastem al llarg del dia es converteixen en greix. Quan això no és un problema? Quan si que ho és?
No és un problema quan un dia menjem mes del qual necessitem el greix s’acumulaper si un dia hem menjat poc o necessitem més energia vindran a collir les carències. Sí que és un problema quan cada dia menjem mes del qual necessitem, s’acumula el greix i pots arribar a tenirobesitat.
3. En el vídeo ens donen dues opcions per a no engreixar-nos. Una és menjar el que necessitem. Quina és la segona? Posa un exemple de com pots aplicar aquesta opció en la teva vida diària permantenir constant el teu pes. 
La segona opció és gastar tot el que menjem. Per exemple, si jo avui per dinar menjo el doble del que necessito a la tarda aniré al gimnàs i faré el doble d'esport oalguna activitat física de mes per gastar tot el que he menjat per dinar.
4. Omple aquest quadre amb la informació que ens donen al vídeo, posant una creu a la casella que toqui, segons siguin elscomponents que té cada aliment.
aliment
hidrats de carboni
greixos
proteïnes
fibra
vitamines
minerals
entrepà de pernil
x

x



bistec de vedella

x
x



amanida



x
xverdura



x

x
llegums (cigrons, pèsols, ...)
x


x

x
gelat

x
x



fruita
x



x


5. Perquè és important tenir una dieta variada?
És important tenir una dietavariada perquè el nostre cos necessita nutrients de diferents grups que no es troben en un sol aliment.
6. En el vídeo ens diuen que les llaminadures ens aporte sucres, hidrats de carboni. Si mengem moltes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aliments
  • Aliments Transgènics
  • aliments trangenicos
  • Aliments transgènics
  • ASUNTOdemanda De Aliments
  • Els aliments
  • Alegato Aliments
  • Les aliments

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS