Aliments transgènics

Páginas: 3 (510 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2011
Els transgènics

Què són els aliments transgènics?
Són aliments que han sigut produïts a partir d’un organisme modificat genèticament (OMG) mitjançant enginyeria genètica. Normalment provenen deplantes transgèniques com el blat, l’ordi o la soja.
Per a què serveixen?
Serveixen per a donar una característica desitjada a un organisme. En agricultura, les principals modificacions són:resistència a herbicides en blat de moro, cotó i soja; poder insecticida en blat de moro i cotó. Altres modificacions inclouen aportacions vitamínics especials en arròs o retard de la podridura en tomàquet.Història:
La millora de les espècies que seran utilitzades com a aliment ha estat un motiu comú en la història de la Humanitat. Entre el 12.000 i 4.000 a. de C. ja es realitzava una millora perselecció artificial de plantes. Després del descobriment de la reproducció sexual en vegetals, es va realitzar el primer encreuament intergenèrica el 1876. El 1909 es va efectuar la primera fusió deprotoplasts, i el 1927 es van obtenir mutants de major productivitat mitjançant irradiació amb raigs X de llavors. Finalment, el 1983 es va produir la primera planta transgènica i el 1994 es va aprovar lacomercialització del primer aliment modificat genèticament.
Com es creen?
Per crear un transgènic calen tres components: un promotor, o gen activador que diu a la cèl·lula a modificar "copia elsegüent missatge (gen o seqüència codificadora) per crear una proteïna", un terminador, que diu "para aquí, fi del missatge ", i el vector portador de la cèl·lula modificada. Les tres parts solen procedirde diferents fonts. La millor forma d'expressar amb èxit la modificació està utilitzant promotors agressius tipus virus. Aquestes modificacions artificials s'insereixen després en les cèl·lulesobjectiu mitjançant mètodes invasius més o menys encertats, aïllant les modificacions que expressen la característica desitjada, i rebutjant la resta.
Avantatges i inconvenients:
Avantatges:
-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aliments transgènics
  • Aliments transgènics
  • Transgenics
  • Transgènics
  • Aliments
  • aliments
  • Transgènics
  • Aliments transgènics

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS