Aloma Ressenya

Páginas: 7 (1707 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015
Ressenya de Català: Aloma





Mercè Rodoreda


Joan Josep Uris Capó 4rt ESO "B" 29/11/10


0.Dades bibliogràfiques.

Títol: Aloma
Autor/a: Mercè Rodoreda
Editorial:Educació 62, 16 Col·lecció: Educació 62
Any: 2007 Lloc: Barcelona Edició: 5ªPàgines: 233

1.Genere de l'obra.

L'obra pertany al gènere narratiu.
Es tracta d'una obra social perquè, sobretot el que hi ha en aquesta novel·la son explicacions i converses.
També és realista, perquè tot el que passa pot passar a la vida real, es intimista perquè moltes coses son personals a la vida de cada un i hi ha molts de sentiments.
I també es psicològica perquè ens descriula subjectivitat del personatge.

2.El punt de vista i el narrador.

L'obra esta escrita amb una narrador extern, perquè el llibre està escrit en tercera persona i el narrador es omniscient.

També el llibre té una focalització interna, que és un procediment que utilitzar l'autor per tal d'explicar els sentiments dels personatges. Empra el recurs del narrador omniscient per igual, però amb espersonatge nomes de Aloma.

3.Tema de l'obra.

Els temes de l'obra són: el pas de la protagonista a l'edat adulta, la mort, enfrontament del desig i la realitat, desigualtat de sexes a l’època i el matrimoni com a institució fracassada.

Els temes secundaris són: L'amor, la crisis econòmica, la pobresa, situació de la dona, la sexualitat.


4.L'argument i la trama.

Plantejament: Aloma , una noiade 17 anys, òrfena, que viu amb el seu germà gran, la seva cunyada i el seu nebot. Un dia va a comprar-se unes cortines per la seva habitació i un llibre. Quan arriba a casa , la seva cunyada li diu que les cortines serien per al seu germà, Robert, que havia de venir d’Amèrica. Durant el pròxim dia pensen en com a estat l'hivern, dur, monòton, sense sortir de casa, etc... Aloma mirant retrats, entroba un que és de Robert i a la nit ella sola pensa com es sent, està trista, es troba sola, sense ningù amb ella. En soldemà Joan i Aloma van a cercar al germà d'Anna, Robert.

Nus: Quan arriba Robert es van a casa, quan arriben li ensenyen l'habitació i al poc temps ja anaven arribant ses visites, Coral una noia molt guapa, Maria i Mercè , Robert i Joan es posen a xerrar amb Coral i Aloma essent gelosa. Uns dies següents es nabot de Aloma, Dani , es posa malalt i Aloma i Robert feien turns a les nits per cuidar-lo, en canvi Joan sortia molt a les nits i no es preocupava gens d'ell. Un dia el doctor va dir-li's que Dani necessitava un canvi d'aires i ell i Anna van anar a passar una temporada a una casa d'uns amics. Al cap d'uns dies Aloma es sentia molt contenta i va escriure unacarta a un amor inexistent.
En soldemà, quan arriba de anar a comprar un segell va parlar amb Robert i ella mateixa es va pensar que abans de que Robert se'n anigues, ell s'enamoraria d'ella. Al dia següent Robert i Aloma van al cine. Quan tornen fan una estona a la cuina i quan eren davant l'habitació d'Aloma, ella li dona gracies i ell li fa un petò i fan l'amor. Els dies passaven i no es xerravenni es miraven, van anar a despedir-se d'Anna i Dani i el capvespre Aloma es sentia sola.
Passa el temps , Anna els escrivia, i Aloma li contestava les cartes , arriba Sant Joan i els tres van a voltar. Aloma i Robert acaben passant el vespre junts i al matí ella recorda tot el que va passar. Al matí següent Aloma surt a passejar i es troba una amiga de l'infància, parlen una estona i Aloma arribaa casa, Joan li di a Robert que hi ha una carta per ell. Al matí següent es despertà de mal humor.
Robert passava d'Aloma i en un moment que ell se l'hi acostà ella l'apantà. Uns dies després Aloma estava per jardi i la senyora Baixeres va cridar-la per anar a veure el vestit de casament de la seva filla, quan tornava a casa va veure a Joan a terra, va aixecar-lo i va dur-lu al llit.
Els dies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Ressenya
  • Aloma
  • Ressenya
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS