aloma

Páginas: 8 (1875 palabras) Publicado: 13 de enero de 2015
ALOMA

Capítol 1:  I bé, tot m'apareix en la forma més grollera, més repugnant.

En aquest capítol parla de la curiositat d'Aloma per un gat. En un moment va pensar amb el seu germà mort, Daniel. 
Ella vivia amb el seu germà gran, Joan, amb la dona d’ell, Anna, i amb el fill de tots dos, Dani. A la tarda Aloma va agafar el tren per anar fins a Plaça Catalunya per anar a comprar unescortines que Anna li havia encarregat. Després d’elegir les cortines va anar rambla a baix perquè volia comprar-se amb els diners sobrats un llibre per a ella. Va anar al quiosc a comprar els llibres: un per a ella i un altre per en Dani. Una vegada comprat va anar cap a la estació on es va adonar que no portava les cortines. Així que va anar corrents fins al quiosc per trobar-les. Estava plovent iarribava tard a casa. Joan i Anna s'esteien preocupant, però ella pensava en aquell llibre que tantes ganes li feia llegir.


FS: Aloma és una noia curiosa que conviu amb el seu germà gran i immadur Joan, els quals han de sebre portar una casa i tot el que porta viure junts, ja que són orfes.



Capítol 2 :   No ho trobeu? És tan bonica que vénen ganes de clavar-li les dents." Un amor de Swann Aquest capítol explica la vida d'una família que havia viscut a una casa abandonada, la qual es veia des de la finestra de la casa d'Aloma. Daniel estima l'Aloma, però no la respecta massa. Ella es decepciona perquè la roba que havia comprat per fer-se unes cortines, les anaven a posar a l'habitació en la que dormiria en Robert.

  FS: Aloma es sent com aquell gat: plens de soletat però unlliure i l'altra rebent ordres.


Capítol 3:  Per què aquestes coses i no pas d'altres?” Beaumarchis.

Per una banda, aquest capítol explica que Joan ha fet la proposta de vendre la casa, però resulta que pels altres no és bona idea. Per altra banda, Aloma i el seu germà es posen de camí cap al port per anar a cercar en Robert.

FS: Joan és el dominant en aquella casa. Aloma intenta refugiarla seva solitut en la lectura.


Capítol 4:   Cap a la fi del passeig Julià remarcà que ella es ruboritzava molt” El roig i el negre.

Arriba Robert a la casa. Primerament, a Aloma no li agrada, però després se n'adona que finalment és un sí, encara no ho confessa per por a fer el ridícul. En arribar a casa Anna i Robert s'alegren de veure's. També apareix la Coral, que intenta conquistar aRobert. A Aloma no li fa gràcia i es posa gelosa.

FS: Comencen a aparèixer sentiments desconeguts per Aloma, tant bons com dolents.


Capítols 5:  Tot ha d'ésser singular en la vida d'una noia com jo.” El roig i el negre.
 
En aquest capítol Robert s'insatala a casa d'Aloma, en Dani cau malalt, encara que el metge assegura que no és res greu però que l'han de cuidar, i l'Anna es preocupai es deprimeix.

FS:Aloma se sent diferent degut a que només cuida de Dani i no es vol casar, com voldrien les noies de la seva edat.


Capítol 6:   Els sentiments de l'home són confusos i barrejats.” Adolf

Dani encara és malalt dins el llit. Anna es comença a preocupar degut a que Joan arriba tard a casa i ella creu que sense ell no sabria que fer i a més no s'encuida del seu fill. Alomavol tranquilitzar a Anna, encara que estar també preocupada.
FS:Joan està més ocupat en la feina que preocupant-se per la salut del seu fill sense adonar-se'n.

Capítol 7:    Pensava que era molt dolç de sentir-se estimat” Adolf.
  
Aloma, se sent allunyada, i escriu una carta a algú que no existeix, a un home amat imaginari al que li conta el que sent i el que li agradaria que es fesrealitat.

 FS: Aloma sol sentir-se sola, i voldria sentir-se estimada per algú

Capítol 8:   Essent semblants a la resta del món, podem confessar les nostres febleses.” Els comediants tràgics.  

Aloma està decidida a enviar la carta que havia escrit. Aloma i Robert mantenen conversacions amb més confiança i facilitat. Aloma, decideix escriure un altre carta i està disposada a enviar-la....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS