Aloma

Páginas: 5 (1158 palabras) Publicado: 30 de enero de 2012
RESUM

Aloma viu amb el seu germà Joan, la seua dona Anna junt amb el fill de la parella en la casa del seus pares. Aquesta casa es troba a les afores de Barcelona i es troba plena de records: del seu germà Daniel el qual es va suïcidar amb divuit anys, el jardí amb les plantes i el reixat, la gata...
Després d'haver anat a comprar-se unes cortines i un llibre d'amagat rep la notícia d'Annaque el seu germà Robert vindria d'Amèrica per a passar una temporada amb ells.
El dia que arriba Robert, Joan i Aloma van a recollir-li del port i, encara que Robert tracta de ser simpàtic amb ella, no sap què pensar sobre ell. Per una banda li atreu aquest home però per altra li desagrada. Quan arriben els veïns per a coneixer-lo i aquest es mostra tan interessat per Coral, Aloma s'adona de que esposa gelosa, de manera que comença a veure'l d'altra manera.
Un temps després Joan proposa a les dues dones de casa anar al cinema amb el cunyat d'Anna però aquesta no es troba bé i Aloma i Robert decideixen anar sols, la películ•la acaba i se'n van a casa on Robert li dóna un petó.
Mentre el nebot d'Aoma es posa malalt obligant-los a fer guárdies cada nit. Però l'estat de Dani empitjora ambcada dia que passa i el metge els aconsella de canviar d'aire. Encara que no tenen molts diners decideixen enviar a Dani junt amb Anna al camp per a un temps.
Des d'aquest moment la casa està molt més buida i Aloma el troba molt a faltar. Per a eixir un poc de la rutina, a la nit de San Joan decideixen anar a la fira, perden a Joan entre les masses i passen el dia junts. En tornar a la seua casafinalment deixen passar les coses i dormen junts.
A partir d'aquest succés comença un període ple de felicitat per a ella ja que els dos s'estimen i passen molt de temps junts encara que té conciència de que es tracta d'un amor passatger i viu amb l'esperança d'equivocar-se.
Al cap d'un temps rep una carta d'Anna i poc després torna amb Dani perquè la seua salut no ha millorat sinò el contrari ini ells ni el metge aconsegueixen la seua curació. Finalment mor i la casa es torna més trista que mai abans.
En aquest temps i amb l'excusa de fer un passeig, Joan agafa a Aloma i l'explica la situació en la qual es troben: a pesar d'estar casat amb Anna havia mantingut una relació amb Coral, un dona molt capritxosa a la qual li va regalar un anell. També li conta que ha apostat la casa però quela única forma de recuperar-la és que Coral li donés l'anell o que Robert els prestés diners. Li demana a Aloma de fer aquestes coses i Aloma accepta per l'amor que sent per la casa però a part d'humillar-se davant dels dos no aconsegueix res i van haver de mudar-se a un pis.
Al mateix temps descobreix que està prenyada i decideix no dir-li res a Robert ja que està a punt de tornar a Amèrica iperquè troba una foto a la cartera d'ell d'una dona la qual, segons Anna, resulta ser la novia de Robert i el fet d'haver vingut a Barcelona era per oblidar-se'n d'ella, sense èxit.
Finalment, té el desitg de criar al seu fill sense ser una molèstia per la família i fugeix del pis, passa per la casa anterior on juga amb el desitg de suïcidar-se com el seu germà, es posa a plorar i decideix nofer-ho i tractar de donar-li un bon futur al seu fill.
1
TEMA

El tema d'aquesta obra és l'amor entre una noia (Aloma) i un home madur (Robert).

PERSONATGES

• ALOMA: és la protagonista de tota la història. Sembla una noia molt passiva que finalment s'enamora del seu cunyat Robert. La mort del seu germà Daniel fou un succés traumàtic què li ha marcat per tota la vida.
• JOAN: germà d'Aloma ihome d'Anna. Té una relació amb Coral encara que estava casat amb Anna i tindre un fill amb ella. La mort del seu fill no li afecta massa.
• ROBERT: germà d'Anna i amant d'Aloma per un temps. Ve de visita per a un temps a casa d'Aloma i com resulta més tard per oblidar-se d'altra dona. Es tracta d'un home pàl•lid però molt educat i generós.
• ANNA: Es reparteix el treball de casa amb Aloma i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS