alumno

Páginas: 14 (3363 palabras) Publicado: 1 de enero de 2014
EXPOSICIÓ AL CENTRE CULTURAL DEL BORN.
INTRODUCCIÓ:
Aspira a convertir-se en un punt de troba de la cultura catalana. Des de el barri de la ribera i arrelat en els fonaments de la ciutat antiga, proposa fer una lectura renovada del passat des de el present i projectar-la cap al futur, de la ciutat i del país.
El museu en tot moment està ben estructurat i diferenciat. Hi podem veure 4activitats principals sota les quals es desenvolupa la pròpia explicació dels fets de l’època.
LA BALCONADA: És a la part superior per sobre dels jaciments arqueològics de la data. Consta de 9 punts que expliquen les vides d’uns individus històrics que tot i semblar ser petites figures tenen una repercussió en l’escriptura de la historia. Disposes d’un dispositiu mòbil de guia interactiva. És una bonamanera d’enfocar l’historia de forma quasi bé anecdòtica. Una visió diferent que fa que et fiquis al paper de la vida dels segles XVII i XVIII a Catalunya de forma audiovisual, que coneguis als peculiars protagonistes d’uns successos que van ser la introducció del nus en el que estem immersos.
SALA CASANOVA: aquesta sala podríem dir que es centra més en la vida de l’època en el context social, enles costums i les formes de viure del moment. Té vitrines plenes de porcellana, estris, roba, elements lúdics... Podríem dir que és una ambientació a les consegüents activitats.
SALA VILLAROEL: en aquesta sala és on trobem amagada tota la part històrica condensada i ben explicada de forma esquemàtica i molt visual. Vídeos cançons, representacions, mapes, escrits tot el que ens ajuda a concretar idir pròpiament els FETS. Parla de les batalles, dels enfrontaments, dels discursos, de les constitucions, el que hi ha dins de tot l’embolcall del museu, la teoria, el contingut.
EXPOSICIÓ DELS JACIMENTS: Amb aquest punt culmina l’èxit d’aquest museu, es la presa de contacte amb la historia, són les parets derruïdes les pedres fetes mal bé que et conviden a somiar en el qui, en el com peròsobretot en el què, quan i per què...









PERSONATGES:
-Gabriel Colomer: Amo de la taverna dels Fadrins (1680)
-Joan Kies: Cònsol d’Holanda i mercader (1705)
-Domènech Vallescà: Mestre d’obres (1691)
-Maria Casals: Neutera (1705)
-Mateu Hereu: Cirurgià i barber
-Josep Duran: Amo de l’adrogueria Duran (1706)
-Maria Bernadí: Hostessa a l’hostal de l’ALBA (1717)
-Josep ferrer:Jugador de Triquets (1704)
-Josep Corrales: Corder de viola i guitarra (1714)

Trets generals històrics dels personatges:
Joan Kies: Va venir a Barcelona per vendre i produir aiguardent i poder exportar-lo a Holanda i Anglaterra. Va començar a tenir dificultats per la política proteccionista dels francesos vigent.
Domènech Vallescà: Va viure l’atac de 1691. Els estralls de la guerra alimentarenel seu treball. Vivia al carrer del JOC DE LA PILOTA.
Maria Casals: Ven neu a la menuda en una taula just davant de la casa de la neu, al carrer del JOC DE LA PILOTA. Va viure durant els setges de 1697.
Mateu Hereu: Membre del Consell de Cent. Va viure l’atac francès de 1705, el virrei el va fer empresonar. Va veure com ferien al General Villaroel, quan la cavalleria va avançar pel Bornet slcarrer del JOC DE LA PILOTA.
Josep Duran: Una de les millors adrogueries de Barcelona més de 100 anys portava a la casa del Bornet. Va arrendar l’estanc i el monopoli de tabacs a Catalunya.
María Bernadí: “Després de la derrota es deia que farien enderrocar tot el barri, i els van fer fora.”
Josep Ferrer: Hi havia un gran interès per el joc a Barcelona, eren bons fabricants de cartes i elscreadors del JOC DE L’AUCA, conegut a tota Europa. Els triquets eren cases públiques on es jugava i s’apostava.
Josep Corrales: El lliurecanvi afavoria al seu negoci, feien cordes per a instruments, les portaven a Cadis i d’allà s’exportava a Anglaterra i Amèrica.

BARCELONA “LA GRAN CASA”
La Barcelona del 1700 era la ciutat més gran i desenvolupada de Catalunya. La capital apareixia als ulls...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alumno
  • Alumno
  • Alumnos
  • Alumna
  • Alumno
  • Alumno
  • alumno
  • alumno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS