Alumnos

Páginas: 3 (662 palabras) Publicado: 30 de enero de 2013
EL SEGLE XVIII: LA CRISIS DE L’ANTIC RÈGIM.

1. ECONOMIA AGRÀRIA I DESENVOLUPAMENT COMERCIAL
Al començament del segle XVIII, part d’Europa estava sota l’Antic Règim. Definim les societatseuropees de l’Edat Moderna, que havien superat l’etapa medieval i feudal, un model de vida basat en l’economia agrària de tipus senyorial, l’absolutisme monàrquic i la societat estamental.
1.1 LAPERVIVÈNCIA DE L’ECONOMIA AGRÀRIA.
Al començament del segle XVIII l’agricultura era l’activitat més important. Es tractava d’una agricultura de subsistència un sistema de conreu basat en la rotaciótriennal. Els rendiments eren molt baixos i s’orientaven a l’autoconsum. Els intercanvis eren escassos i es feien en mercats locals o regionals.
1.2 ELS CREIXEMENTS DEMOGRÀFICS I ECONÒMICSDurant el segle XVIII es va donar pas a un període de pau internacional relativa. En aquesta situació, va augmentar considerablement els habitants, entre 1650 i 1800. Aquest creixement demogràfic tambéva ser degut a l’absencia de grans epidèmies i a l’introducio de conreus nous. Gràcies això va augmentar la població i es va crear el comerç colonial.
...INVESTIGA...
El segle XVIII va ser el de lagran expansió del comerç marítim europeu amb altres continents. Vaixells de la Gran Bretanya , Holanda, França, Espanya i Portugal intercanviaven productes manufacturats per matèries primeres. La based’aquest comerç era el tràfic d’esclaus.

ACTIVITATS

* Què entens per Antic Règim?
Les societats europees de l’Edat Moderna, que havien superat l’etapa medieval i feudal, però continuavenmantenint un model de vida basat en l’economia agrària de tipus senyorial, l’absolutisme monàrquic i la societat estamental
* Quins canvis demogràfics i econòmics es van produir durant el segleXVIII?
Va haver-hi un creixement demogràfic en el qual va fer que augmentes la producció.
* Explica que era el comerç triangular quines rutes comprenia i quins productes s’intercanviaven.
El comerç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Alumno
  • Alumno
  • Alumnos
  • Alumna
  • Alumno
  • Alumno
  • alumno
  • alumno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS