Análisis Cartel Republicano

Páginas: 2 (356 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
La primera imatge que he escollit és el cartell del català Martí Bas (1910-1966). Es titula “Indústria de pau? De guerra!” i el va fer durant la guerra civil.
El pes visual de la imatge rau en elcanó pintat de color vermell i situat en primer pla. Un fons de colors clars permeten que el canó ressalti més.
Per equilibrar els pesos visuals, M. Bas va fer que el canó fos massís i agressiumitjançant formes anguloses; deixant en segon pla unes xemeneies (paisatge industrial) pintades amb un color gris clar.

L’artilugi de guerra ens transmet la sensació de solidesa i de dinamisme. Aquestdinamisme es crea pel punt de vist contrapicat i les línies corves que insinuen el fum que treu el canó.
Les xemaneies del fons equilibren la imatge i conformen unes linies compositives en forma de “X”.Aquesta composició de les diagonals, una de principal que segueix el canó i una altre que segueix les xemaneies del fons, ens aporta moviment. L’orientació del canó provoca una sensació de movimentascendent en diagonal, i les xemaneies en segon terme actuen com a resistència per l’ull.
Les lletres situades a la part inferior ajuden a dinamitzar la composició.
El canó reposa sobre una base decolor negre a la part inferior del cartell que s’equilibra per un fum negre a la part superior. Les línies desdibuixades del contorn, a més de la fumerada que surt de les fàbriques i del canó, dónen aentendre que la imatge no romàn estàtica.
El punt de tensió de la imatge és justament el punt central, on es creuen les dues diagonals. Equilibri i tensió estàn presents en la composició. L’horitzó dela imatge està ficat just a sota de la metralladora del canó. Aquest horitzó, feble i poc distingible a la part central-dreta de la imatge i que es deforma a la part esquerra, permet que donguem mésimportància a la metralladora que acaba de disparar.

Com a conlusió entenc que la intenció de la imatge és impactar a l’espectador fent-lo entendre que la indústria de pau s’ha convertit en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisis De Carteles
  • analisis cartel publicitario
  • Análisis cartel Guerra Civil
  • Análisis de un cartel de la Guerra Civil
  • Analisis Cartel 1
  • Análisis cartel de Mátrix
  • Analisis cartel corazon tinta
  • Análisis de la Película- El cartel de los sapos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS