Análisis De Una Pirámide De Población (Català)

Páginas: 2 (418 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
Aquesta piràmide de població és d'Alemanya del 2009.

A través de la forma de la piràmide podem deduir que es tracta d'un país desenvolupat, ja que té una esperança de vida molt elevada i unapoblació envellida, és a dir, hi ha més població d'edat avançada que infants i joves.

Si ens fixem en els primers graons de la piràmide, els que abracen des de l'any 1994 fins al 2009, es pot apreciarque cada any el nombre de naixements disminueix, és a dir, que cada any baixa la taxa de natalitat del país. Això pot ser degut a l'actual cultura social adoptada a Europa de tenir menys fills permantenir un nivell de vida superior. Aquest fet provocarà que, amb els anys, la població sigui cada vegada més vella.

També s'observa que les dones viuen més anys que els homes, tot i que neixen mésnens que nenes.

Les sortides més apreciables a la piràmide es donen entre els anys 1960 i 1969. Durant aquesta dècada, Alemanya es va afiançar com a tercera potència econòmica mundial, per sota delsEstats Units i Japó. Aquesta va ser una època de bonança i creixement econòmic pel país, i com a conseqüència, va créixer la taxa de natalitat. És per aquest motiu que en aquesta dècada s'observa unincrement de la població respecte els anys anteriors i posteriors.

Pel que fa a les entrades de la piràmide, aquestes es situen entre els anys 1945 i 1949, i entre el 1975 i 1979. El primer períodede temps correspon a la postguerra. La Segona Guerra Mundial va començar l'any 1939 i va finalitzar al 1945. Durant els anys posteriors, a Alemanya es van viure grans penúries, el que va provocar undescens de la natalitat. L'època de la postguerra són anys durs i difícils per a la població que ha de recuperar-se de pèrdues econòmiques i socials, per tant és lògic aquest descens de la població enaquests anys. Respecte al segon període mencionat, el que es situa entre els anys 1975 i 1979, correspon a la segona crisis petroliera. Durant aquesta època, Alemanya va viure l'enfonsament de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Piramides De Poblacion
  • Pirámides De Población
  • piramides de poblacion
  • pirámides de poblacion
  • La Pirámide De Población
  • Piramide De Poblacion
  • Piramide de poblacion
  • Pirámide de poblacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS