Análisis Económico Del Aceite Ecológico

Páginas: 54 (13467 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2012
ÍNDEX



1. Introducció

1. Motivació

2. Història dels productes ecològics

3. La certificació ecològica

4. El Reglament

5. Anàlisis sectorial




2. Comparació entre l’oli d’oliva convencional i ecològic

- Hipòtesis sobre la diferència de preus

1. Majors costos de producció

2. Majors costos d’elaboració

3. L’obtencióde la certificació ecològica

3. Anàlisis perfil del consumidor ecològics

4. La polèmica

1. Què diu l’APECPAE

2. Què diu la CCPAE

3. Les nostres conclusions



5. CONCLUSIÓ




























1. Introducció

1. Motivació


El nostre grup va interessar-se en el tema dels productes ecològics donat que era un temaque ens interessava conèixer aquest sector. Consideràvem que es tracta d’un tema d’actualitat, i ens cridava l’atenció ja que considerem que és un sector important i necessari per la societat en la qual vivim. Finalment, va decantar-nos a escollir aquest tema una notícia sobre la denúncia que va fer l’Associació de Productors, Elaboradors i Comerciants dels Productes Agroalimentaris Ecològics(APECPAE) dirigida a la Generalitat de Catalunya per tenir el monopoli públic, a través del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) , de la certificació dels productes ecològics enlloc de permetre la implantació de certificadores privades com en altres comunitats autònomes.

El nostre objectiu era, en primer lloc, comparar els costos i dels preus finals dels productes ecològics ambels convencionals per tal de poder analitzar les diferències entre aquests i poder saber les causes dels elevats preus ecològics per poder veure quina part d’aquests costos ecològics es veu reflectida en els seus preus finals. Per altra banda, en relació amb la denúncia que ens havia cridat l’atenció també volíem comparar els costos d’obtenir una certificació ecològica a través d’una certificadorapública, amb els costos d’obtenir-la amb una certificadora privada, per poder analitzar posteriorment aquesta denúncia.

En aquesta part hem decidit utilitzar com a producte representatiu l’oli d’oliva, ja que és un producte important en la nostra comunitat autònoma per les nostres condicions climàtiques i perquè és un dels productes ecològics que més es produeix a Catalunya.

En segon lloc,volem crear el perfil del consumidor ecològic a través d’enquestes, per tal de conèixer la demanda d’aquest sector. A través d’aquest punt hem analitzat l’aspecte de la promoció que fan d’aquests productes ecològics, ja que hem considerat que pot ser una de les causes de la poca demanda d’aquest mercat.

Per últim, a través d’entrevistes a experts, noticies, les conclusions de la nostracomparació i altres fonts hem volgut analitzar a fons la disputa entre CCPAE i APECPAE, per observar quins són els arguments de les dues bandes, analitzar les conseqüències del fet que hi hagi un monopoli públic pel que fa la certificació a Catalunya, i finalment intentar determinar si l’eficiència del mercat dels productes ecològics es veu realment afectada per la presència d’empreses públiques oprivades de certificació.









2. Història dels productes ecològics

Fins després de la II Guerra Mundial pocs agricultors depenien dels fertilitzants químics ja que descartaven la necessitat de gastar els diners en productes de les indústries químiques i farmacèutiques.

Des de mitjans dels anys 40 els governs de la majoria dels països desenvolupats van començar a implicar-se més enla vida dels seus ciutadans intentant augmentar la productivitat de la terra i proporcionant seguretat econòmica a aquells que treballaven en aquesta. Per aconseguir-ho el govern es va implicar en formació, tecnologia, comercialització i distribució en el sector de l’agricultura. Això va conduir a la fixació dels preus, als aranzels sobre la importació i les subvencions. Aquest fet va conduir a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • analisis de aceites
  • Analisis de aceites
  • analisis de aceites
  • Analisis de aceite
  • Analisis de aceite
  • Aceite, analisis
  • Analisis De Aceite
  • Analisis de aceites

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS