Analisi Sonora

Páginas: 3 (523 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
RESUM DE L’ANÀLISI SONORA REALITZADA
DEL TRÀILER ATRÁPAME SI PUEDES

Pel treball de so vaig analitzar el tràiler de la comèdia dramàtica Atrápalo si puedes de Steven Spielberg. Va ser interessantanalitzar-lo ja que, d’una banda, -rítmicament parlant- combina a la perfecció ‘diàleg, so, música i rètols explicatius’ i, de l’altra, defineix amb gran encert l’ambigüitat d’aquest film, una comèdiaamb pinzellades dramàtiques.
L’acció del film se situa als anys seixanta i, en conseqüència, la música escollida per aquest preview pretén evocar aquesta època. Segons els diferents canvis demelodia que hi distingim, podem dividir-lo en 5 parts:
1) Comencem escoltant un ritme senzill i animat format, fonamentalment, per instruments de percussió; 2) seguim amb un ritme similar i que recordamolt a l’etern i recorrent, sempre que apareix el Gran Casino, Viva las Vegas d’un jove Elvis; 3) passem a una altra melodia senzilla, amb ritme de salsa, que altre cop recorda molt a la rockera Alittle less of conversation del mateix Elvis; 4) continuem amb una melodia diferent, molt pop i amb certa càrrega dramàtica; 5) per acabar amb una versió de Don't Rain On My Parade de Bobby Darin.
Cincmelodies per a definir i limitar cinc moments i, en certa manera, cinc cares d’una mateixa pel·lícula : 1) La primera melodia té un ritme lleuger i animat i ens ajuda a presentar al protagonista: unjove Di Caprio, carismàtic i despreocupat que es dedica a falsificar grans quantitats de diners i a canviar, constantment, d’identitat per tal de no ser atrapat; 2) la segona melodia ens informa deltipus de pel·lícula que veurem: una comèdia. El canvi constant d’identitat del protagonista esdevé una aventura arriscada i emocionant identificada amb el joc i els diners (adequat, doncs, utilitzar unamelodia tan lleugera i que tant recorda al Viva las Vegas d’Elvis); 3) la tercera música està molt lligada amb la primera i la segona. Té el mateix ritme despreocupat i lleuger però una mica més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Babel
  • analisi
  • Analisi
  • Analisi
  • analisi
  • analisi
  • analisi
  • Analisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS