Analisis Del Turismo En Isla Margarita - Tesis De Diplomatura

Páginas: 57 (14204 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2013
UNIVERZITA JANA AMOSE KOMENSKÉHO PRAHA bakalářské prezenční studium 2010 – 2011

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE

Eva Blahůtová, DiS.

Analýza cestovního ruchu Venezuely se zaměřením na ostrov Margarita

Praha 2011 Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Hamarnehová, PhD.

COMENIUS UNIVERSITY PRAGUE

Bachelor Full-Time Studies 2010 - 2011

BACHELOR THESIS

Eva Blahůtová, DiS.

Analysis oftourism of Venezuela focusing on the island of Margarita

Prague 2011 The Bachelor Thesis Work Supervisor: Ing. Iveta Hamarnehová, PhD.

Prohlášení Prohlašuji, ţe předloţená bakalářská práce je mým původním autorským dílem, které jsem vypracovala samostatně. Veškerou literaturu a další zdroje, z nichţ jsem při zpracování čerpala, v práci řádně cituji a jsou uvedeny v seznamu pouţité literatury.Souhlasím s prezenčním zpřístupněním své práce v univerzitní knihovně.

V Praze dne 9. 3. 2011

Eva Blahůtová, DiS

.............................

Poděkování Chtěla bych poděkovat všem, kteří mi během psaní této práce podali pomocnou ruku a byli mi oporou. Jmenovitě pak vedoucí práce Ing. Ivetě Hamarnehové, PhD. za odborné připomínky, rodičům, sourozencům a přátelům za cenné rady a vneposlední řadě téţ Ministerstvu cestovního ruchu Venezuely a Corpotur Margarita za poskytnuté materiály.

Anotace
Bakalářská práce se v první kapitole zabývá definicí cestovního ruchu a několika dalších pojmů. Druhá kapitola dává informace o Venezuele – obecných údajích, historii a nejnavštěvovanějších místech. Mezi ta patří i ostrov Margarita, na který se práce zaměřuje. V jemu věnované následnékapitole jsou opět uvedeny obecné údaje, stručná historie a nejatraktivnější místa. Následují statistické údaje týkající se domácího i zahraničního cestovního ruchu Venezuely. Na závěr je práce doplněna o analýzu SWOT.

Klíčové pojmy
Venezuela, Isla Margarita, domácí cestovní ruch, zahraniční cestovní ruch, turistické statistiky, analýza SWOT

Annotation
This 'bachelor' thesis gives usinformation about the definition of tourism, and some other concepts, within the first chapter. The second chapter informs us about Venezuela – basic information, history and the most visited places. Margarita island is the focus of this thesis. There is also basic information, a brief history and the most attractive places in Margarita, in the next chapter. Statistical statements of domestic andoutland tourism together with SWOT analysis are mentioned towards the end of this thesis.

Key words
Venezuela, Margarita Island, domestic tourism, outland tourism, statistical statements, SWOT analysis

OBSAH
ÚVOD ............................................................................................................................... 9 1 CESTOVNÍ RUCH...................................................................................................... 10 1.1 Formy cestovního ruchu ........................................................................................... 11 1.2 Druhy cestovního ruchu ............................................................................................ 11 1.3 Účastník cestovního ruchu........................................................................................ 12 2 VENEZUELA .............................................................................................................. 13 2.1 Obecné údaje............................................................................................................. 13 2.1.1 Oficiální název státu, úřední jazyk........................................................................ 13 2.1.2 Státní symboly (vlajka, znak, hymna) ................................................................... 13 2.1.3 Poloha.............................................................................................. ...................... 13 2.1.4 Vodstvo...................... ............................................................................................ 14 2.1.5...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diplomatura de turismo
  • isla de margarita
  • Isla de margarita
  • Isla de margarita
  • turismo tesis isla la tortuga
  • La Seguridad P Blica Como Factor De Apoyo Al Turismo En La Isla De Margarita
  • Costumbres De La Isla De Margarita
  • Desarrollo Isla De Margarita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS