Anorexia

Páginas: 4 (751 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014
Que és?
Malaltia nerviosa que es manifesta per la pèrdua de la gana, generalment acompanyada de vòmits provocats i aprimament extrem, sol donar-se en persones joves, a causa d'un afany desmesuratper aprimar.


Existeixen varis tipus d’anorèxia.
L’anorèxia nerviosa: És un trastorn mental, majoritàriament en dones de 12 a 25 anys, que consisteix en que el malalt/a sent que té sobrepès o elpot tenir, i deixa de menjar per aquesta causa provocant-li gairebé la mort.


L’anorèxia sexual: El anorèxic sexual solen tenir una percepció distorsionada del seu cos, rebutgen la seva figura iles funcions o expressions de la seva anatomia. Té pànic a sentir plaer i arriben a ser capaços de qualsevol cosa per tal d'allunyar a qui se'ls acosti amb, segons la seva interpretació, algunaintenció afectuosa o d'índole sexual.


Quines son les causes?
No hi ha una única causa per a la anorexia. Algunes persones tenen trets de personalitat diferents, fent-les més vulnerables a l'anorèxia.Basicament els factors que influeixen són psicológics, ambientals i biológics.



PSICOLÓGICS:
Les persones amb anorèxia arriben a creure que la seva vida seria millor si tan sols fossin mésprimes. Aquestes persones tendeixen a ser perfeccionistes i tenen:


-una tendència cap a  la depressió i  l'ansietat
-mala reacció al  estrès
-preocupació excessiva i sensació de por o dubtessobre el futur.
-perfeccionisme - establint estrictes, objectius o estàndards exigents
-inhibició - on una persona restringeix o controla el seu comportament.
-sentiments d'obsessió i compulsió.AMBIENTALS
com ara la pubertat o que viuen en una cultura on la primesa és un ideal, fa que la persona comenci una dieta que li provocarà la pèrdua de pes.
La manca d'una dieta normal té unefecte biològic sobre el cervell, que reforça el pensament i el comportament obsessiu associat amb l'anorèxia, que després ràpidament empitjorarà.
Normalment les relacions socials influeixen molt en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No a la anorexia
  • Anorexia
  • ¿Que es la anorexia?
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia
  • Anorexia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS