Antígona De Sófocles

Páginas: 4 (910 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2013
LITERATURA CATALANA – Antígona (Salvador Espriu)
Mapa conceptual Antígona de Sófocles:

Arbre familiar dels personatges del mite clàssic:

Línias argumentals Antígona de Sófocles:
La oposiciónentre el deure familiar (Antígona) i el deure civil (Creonte)

Personatges principals:
CREONTE: oncle d’Antígona i nou rei desprès de la mort d’Edip. Prohibeix que Polinicles (germà d’Antígona rebihonors funeraris cosa que desencadenarà l’acte de rebeldía d’Antígona.
Fa el paper “d’usurpador” ja que el poble continua sent lleial a Edip i als seus fills. És una persona determinada però a quili falta seny i saviesa. Al final de l’obra ho intentarà arreglar tot, però ja será massa tard, acabarà sent el responsable de la mort de tots els seus propers.
ANTÍGONA: Desobeeix el dictat del seuoncle al enterrar al seu germà desencadenant una lluita pel poder que únicament pot acabar amb la derrota d’una de les parts.
Antígona és el personatge prototípic de tragèdia. Té motivacions internesfortes i complexes com: la lleialtat, les conviccións religioses, egolatria tràgica i un carácter implacable. No pararà fins a conseguir el que es proposa.
ISMERE: personatge comparatiu d’Antígona.Aparentment débil i covarda que té por del que pugui fer Creonte per les accions d’Antígona. No recolzant a la seva germana, es posa de part del seu oncle
Llista de personatges:
Antigona: Es laprotagonista indiscutible de la obra. Desde el principio tiene muy claro lo que tiene que hacer y lo que debe hacer, pasando si hace falta por encima de los edictos del Rey de Tebas, su tío Creonte. Esconsciente del peligro que corre, al querer dar sepultura a su hermano Polinices, pero ella antepone la necesidad de no fallar a sus antepasados a su propia vida. Ella dice llevarse por las leyesmarcadas por los dioses, y no cree que ningún mortal pueda tener tanto poder como para anteponerse a los dioses, Su muerte acarrea la muerte de Hemón, y la de éste conlleva la de su madre, Eurídice....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antigona de sofocle
  • Antigona de Sofocles
  • Antigona Sofocles
  • Antigona de Sofocles
  • Antigona
  • Antigona De Sofocles
  • Antígona sófocles
  • Antigona de sofocles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS