ANTECEDENTS DE L

Páginas: 4 (809 palabras) Publicado: 8 de junio de 2015
ANTECEDENTS DE L’UNIÓ EUROPEA

El comte austríac, explica el moviment eurpoeu…:
"Europa com a concepte polític no existeix. Aquesta part del món engloba pobles i estats que estan instal·lats en elcaos, en un barril de pólvora de conflictes internacionals, i en un camp abonat de conflictes futurs. Aquesta és la Qüestió Europea: l'odi mutu dels europeus que enverina l'atmosfera. La QüestióEuropea serà resolta només mitjançant la unió dels pobles d'Europa. El major obstacle a la realització dels Estats Units d'Europa són els mil anys de rivalitat entre les dues nacions més populars d’Europa:Alemanya i França ... "
En 1919, Jean Monnet va participar en la creació de la Societat de Nacions, durant la Segona Guerra Mundial. I en 1943, Monnet va plantejar als seus ideals europeistes:
"No hihaurà pau a Europa, si els Estats es reconstrueixen sobre una base de sobirania nacional. Els països d'Europa són massa petits per assegurar als seus pobles la prosperitat i els avenços socialsindispensables. Això suposa que els Estats d'Europa s'agrupin en una Federació o "entitat europea" que els converteixi en una unitat econòmica comuna "
El ministre francès d'Afers Exteriors, Schuman, vaassumir els plans dissenyats per Monnet i va proposar un pla per al desenvolupament dels vincles econòmics, polítics i militars entre França i la República Federal d'Alemanya. El Pla Schuman va donarorigen a la Comunitat Europea del carbó i de l'acer el 1952, a la qual es van afegir sis països europeus.
"Un cop vençut el nacionalisme, caldrà imaginar formes noves d'unificar a Europa, ja que en elpassat alguns ho han intentat per la força. Sense una reconciliació sincera i definitiva entre francesos i alemanys, una Europa pacífica no és concebible".
Hi ha el perill de veure el procésd'integració europeu com un procés aïllat, exclusivament centrat en el període posterior a la Segona Guerra Mundial.
L'Imperi Romà va constituir el primer gran esforç per integrar una part important del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Antecedents De Les Cr Niques Period Stiques Es Remunten A L
  • Antecedents de la administracion
  • antecedentsa historicos
  • antecedents ruido
  • ,l,,l,l,l,l,l,l
  • Antecedents
  • antecedents
  • l,ñ,l,l,

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS