Antoni Gaudi ( Català)

Páginas: 4 (965 palabras) Publicado: 2 de agosto de 2014
ANTONI GAUDI

Anton Gaudí i Cornet nasqué a Reus (el Baix Camp) el 25 de juny de 1852. nasqué en una família de calderers, independents econòmicament tot i que molt modestos. Eren una famíliaurbana de Reus però amb fondes arrels a la petita propietat pagesa de Riudoms. Seguí l’ensenyament primari al col•legi de pagament de Francesc Berenguer del carrer de Monterols de Reus. Va ser, però, unnen malalt, amb febres reumàtiques, cosa que el privava d’anar regularment a classe i l’obligaven a passar molt de temps a Riudoms, on captà la llum mediterrània i les imatges de la Natura, que ellsempre considerà la seva gran mestra. D’altra banda, ajudant el pare al taller de calderer, aprengué les virtuts del treball i la transformació de les superfícies en volums, la qual cosa desenvolupàmolt la seva imaginació espacial. Cursà el batxillerat als Escolapis de Reus.

Durant la Revolució Gloriosa de 1868, els Gaudí van emigrar de Reus a Barcelona aprofitant els estudis universitaris delsfills barons, Francesc i Anton, i recolzant-se en els seus parents i amics. En Francesc es va matricular en primer de Medicina i l’Anton, que tenia 16 anys, es va matricular en l'últim curs deBatxillerat. Els pares van haver de fer un gran esforç econòmic, venent algunes finques i hipotecant el Mas de la Calderera.

El 1869, Anton va decidir estudiar Arquitectura, la seva gran passió, per ala qual cosa era necessari cursar algunes assignatures selectives a la Facultat de Ciències, abans d'ingressar a l'Escola. En assistir a les classes de Geometria, no podia concentrar-se: la sevaatenció es desviava a meditar la mecànica dels edificis, arribant a entreveure les formes d'equilibri que més tard assajarà i realitzarà. Anton no va aconseguir ingressar en l'Escola fins al 24 d'octubre de1874. Va ser un mal alumne, però passava hores a la biblioteca examinant fotografies de monuments orientals i freqüentava classes de Filosofia, d’Estètica i d’Història, així com els concerts, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antonio Gaudi
  • Antonio gaudí
  • Antonio gaudi
  • Antoni gaudí
  • Antonio Gaudi
  • Antonio gaudi
  • Antonio Gaudi
  • Antonio Gaudi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS