antro

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
TREBALL D’ANTROPOLOGIA DE L’ART
Curs 2013-2014
Grau de Belles Arts

Professor: Roger Canals ; rocanals@ub.edu
Data de lliurament: 7-1-2014
Mode de lliurament: cal penjar el treball al campusvirtual.

Llegeix el següent article:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/museu-lhemisferi-sud-2560675
Respon a les quatre preguntes. El valor de cada pregunta és del 25% de lanota final. L’extensió de cada pregunta ha de ser d’entre 2 i 3 pàgines (Times New Roman, Cos: 12, Interlínia: 1,5). Per a respondre les preguntes podeu utilitzar la bibliografia del curs així combibliografia pròpia. Cal que la bibliografia aparegui degudament referenciada al final del treball. Es valorarà les relfexions i aportacions personals, la capacitat de justificació dels arguments, l’úsd’un vocabulari precís, la integració del temari exposat a classe així com la qualitat de la redacció.

Preguntes

1-Aquest article parla d’un nou museu d’antropologia que porta per nom Museu de lesCultures del Món. Què et sembla aquest nom per a un projecte museístic d’aquestes característiques? En quin sentit s’usa aquí el concepte “cultura”? Per què l’articlista subratlla que “El nou museues diu Cultures del Món PERÒ els objectes que exhibirà a les vitrines del Palau Nadal i el del Marquès de Llió procedeixen només de l'hemisferi sud”? Reflexiona sobre el problema teòric entorn a ladenominació de l’art “no occidental” o “no europeu” (dues expressions que, per cert, també apareixen en el text i que podeu comentar). Com faries tu un museu d’aquesta naturalesa?

2-Reflexionasobre aquesta frase dita per un membre de l’Institut Català d’Antropologia que apareix en el text, tot analitzant-ne els conceptes clau des de lña perspectiva de l’antropologia: “El Museu de lesCultures del Món està pensat com un museu del segle XIX rendit a la curiositat i al divertimento. Una mirada totalment etnocèntrica que no valora les cultures en un pla igualitari, que no accepta les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antro
  • Antro
  • antro
  • antro
  • antro
  • Antro
  • antro
  • antro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS