antropologia pedagogica

Páginas: 3 (704 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013
ANTROPOLOGIA PEDAGOGICA

L’antropologia pedagògica es basa amb l’estudi del ésser humà tant amb la seva part biològica (física), com la cultural i social.
Per tant és una eina de treball que ensajuda a entendre la situació anterior i actual de l’educació.
Segons Jose Maria Barrios en el seu llibre “Elementos de la Antropología Pedagógica” comenta que la antropologia pedagògica té dobleperspectiva, la filosòfica i cultural.
“Esta doble perspectiva se aprecia, en general, en el sesgo que respecto de lo que había sido la antropología filosófica, adopta la antropología cultural ya desdesu surgimiento como disciplina dotada de un estatuto independiente( choza, 1985). Mientras que aquella trata de enfocar al hombre desde una óptica universal, está busca las características peculiaresde cada cultura humana.”
(Jose Maria Barrios,2004,p.11)
En el seu estudi “Temas centrales de la antropología de la educación contemporánea”, la pedagoga Aurora Bernal-Martinez de Soria comenta:“.....Pero la idea central de la antropología de la educación gira alrededor del fenómeno de formación del hombre, que se fundamenta en la realidad de la educabilidad humana”.
(Aurora Bernal-Martinez deSoria, Temas centrales de la antropología de la educación contemporánea)
D’aquesta manera entenem que la perspectiva de l’antropologia, com a eina que permeti definir i explicar el paper de l’educacióen la societat actual, ha de basar-se necessàriament, en una aproximació als nous reptes que enfronten les institucions educatives en la societat actual.
Reptes que enfronta l’escola actual, adiferència de l’escola tradicional, com la globalització, l’individualisme, la multiculturalitat, i la pèrdua de valors de referència, fan que l’educació actual hagi de basar-se, en una aproximació nova alsfonaments del procés educatiu i de les relacions socials. Per exemple en el procés de socialització clàssic, que implicava l’aprenentatge d’uns valors i d’unes conductes establertes, avui el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antropologia Pedagogica
  • Antropologia Pedagogica
  • Antropologia pedagogica
  • antropologia pedagogica
  • antropologia pedagogica
  • Antropologia pedagogica
  • Antropologia pedagogica uoc
  • Elementos de antropologia pedagógica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS