Anàlisi : apocalipsis now

Páginas: 9 (2193 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2012
1)Contexçt històric
La Segona Guerra Mundial va acabar l’any 1945 dividint el món en dos grans blocs de diferents ideologies: la capitalista i americana i la comunista i russa. Es respirava cada dia un aire de por i d’ansietat degut a l’enfrontament ocorregut i a les seves conseqüències com el continu neguit d’un possible nou atac de l’enemic.
Aquest continu sentiment de conflicte amb elsaltres països va produir el que s’anomena la Guerra Freda. Un època d’enfrontaments ideològics entre els capitalistes i comunistes que va comportar, entre d’altres casos, una guerra al Vietnam ja que aquest país asiàtic es trobava dividit entre aquests dos blocs. El Vietnam del Sud seguia els ideals capitalistes i el Vietnam del Nord es resistia a seguir-los i pretenia mantenir les seves costumscomunistes.
El comunisme a l’Àsia s’havia estès enormement quasi be des del final de la Segona Guerra Mundial ,Països com Malàisia, Indonèsia i Filipines estaven a punt de canviar-se de bàndol i seguir la idea comunista tal com ja havien fet la Xina, el Vietnam del Nord, Birmània, Cuba i totes les nacions europees que formaven part del territori soviètic.
Estats Units, però no actuava sol. Tenia elrecolzament militar i polític d’Austràlia, Corea del Sud, Filipines, Nova Zelanda i Tailàndia. Altres països com Alemanya, Iran, Marroc, Regne Unit i Suïssa van augmentar els seus ajuts cap al seu aliat nord americà fins al punt de subministrar materials i equipament mèdic pels refugiats vietnamites.
EEUU temia la possible idea de l’efecte dominó, és a dir, l’horroritzava pensar que el Vietnamnomés fos una peça més en cadena de la constel·lació comunista.
Un dels aspectes més rellevants d’aquesta Guerra és que és definida també com la Guerra més sagnant que hi va haver després de la Segona Guerra Mundial, l’arrel del perquè d’aquest conflicte té els fonaments en el sentiment de por i la tensió que hi havia al no saber si el bàndol contrari atacaria i com ho faria.
Tots dos blocs, tantEstats Units com la URSS tenien suficients recursos per atacar i causar grans catàstrofes al opositor però qui ataca és atacat. Aquest gran dubte tant present que hi havia és el que mantenia aquesta Guerra de “la por”.
Era una guerra armamentística entre aquests dos blocs. Estats Units i la URSS estaven preparades per atacar amb armes nuclears però la por de les conseqüències i de perdre-ho tot coma conseqüència d’una mala decisió . També és anomenat, aquest moment de tantes grans tensions com la dissuasió nuclear.
Les estratègies que utilitzaven els dos blocs era mantenir i ampliar el seu territori per assolir el primer esglaó de la jerarquia de poders a nivell internacional.
Al Vietnam del Nord van morir, degut a aquests intents de convertir els comunistes en capitalistes, deu vegadesmés de civils més que a l’altre bàndol i així va quedar marcat el final de la Guerra i també va quedar marcat a la moral i a l’opinió pública la primera derrota de la història militar dels Estats Units.
En relació als mitjans de comunicació es va ressaltar en gran importància el contingut de violacions als drets humans per part de tots dos bàndols que, al cap i a la fi involucren a quasi tot elmón.
L’any 1973 es va celebrar a París un Tractat de Pau que va obligar a retirar les tropes nord americanes de Vietnam del Nord per evitar que es cometessin encara més atrocitats de les que ja s’havien comès.
Com a conseqüència d’aquesta retallada, els americans van decidir buscar altres mesures que el Tractat de Pau no els obligués a fer-se enrere i donar el cas per perdut.
Per eliminar elbloc comunista del Vietnam, els americans van trobar que la mesura més eloqüent era l’accés aeri. Pretenien continuar amb l’intent d’expansió utilitzant com a mitjà de combat, els helicòpters; i per tant, el conflicte continuava latent i per aquest motiu les tensions de la Guerra Freda van acabar desembocant en una guerra oberta al Vietnam.
Al 1975 la divisió Sud de Vietnam va caure sota el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apocalipsis Now
  • TP Apocalipsis Now
  • Analisis Apocalipsis Now
  • Apocalipsis Now Reseña
  • APOCALIPSIS NOW RESEÑA
  • Apocalipsis now
  • Apocalipsis Now
  • apocalipsis now

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS