anàlisi de la película la lengua de las mariposas

Páginas: 7 (1508 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014




INTRODUCCIÓ



FITXA TÈCNICA
Títol: La Lengua de las Mariposas
Any: 1999.
País: Espanya.
Durada: 99 minuts.
Director: José Luís Cuerda.
Guió: Rafael Azcona, José Luís Cuerda i Manuel Rivas, basat en relats del llibre ¿Qué me quieres, amor? de Manuel Rivas.
Producció: Fernando Bovaira y José Luís Cuerda.
Director de fotografia: Javier Salmones.
Muntatge: Ignacio CayetanoRodríguez.
Música: Alejandro Amenábar.
Intèrprets: Fernando Fernán Gómez (Don Gregorio), Manuel Lozano (Moncho "Gorrión") Uxia Blanco (Rosa), Gonzalo Martín Uriarte (Ramón), Alexis de los Santos (Andrés), Guillermo Toledo (O´Lis), Elena Fernández (Carmiña).
Productora: Sogetel / Las Producciones del Escorpión / Grupo Voz
Gènere: Drama històric.
Sinopsi: 1936. En un petit poble gallec, Moncho, unnen de 8 anys, s’incorpora a l’escola després d’una llarga malaltia. A partir d’aquell moment comença una gran amistat amb Roque i el seu aprenentatge a càrrec de Don Gregorio. Aquest l’inculca coneixements variats, valors com la llibertat amb una metodologia el més propera possible a la natura. Tot acaba quan al juliol es proclama l’estat d’emergència, els valors i principis inculcats quedenbloquejats i la relació entre Mincho i el professor es trenca.

CONTEXTUALITZACIÓ
La pel·lícula es situa al 1936, cinc anys després de la proclamació de la II República; i últims dies d’aquesta, poc abans de que es produís el cop d’estat i s’iniciés la Guerra Civil espanyola el 18 de juliol de 2013. Espanya s’està modernitzant i la democràcia impera en el país. L’educació evoluciona amb escolespúbliques, d’obligatorietat per als infants, mixtes i laiques. La finalitat d’aquest nou sistema educatiu, fou la inculcació de la llibertat, l’activitat com l’eix de la metodologia. El canvi en l’educació d’Espanya va ser la reforma més important de la república, amb la intenció de transformar una societat analfabeta per dotar-la de coneixements i, així, de major llibertat. En aquest àmbit trobemtambé les missions pedagògiques, formades per grups ambulants d’estudiants, professors i intel·lectuals que portaven la cultura a les zones rurals.
La constitució del 1931, era una declaració de drets i llibertats, amb una gran preocupació pels aspectes socials. Garantia la igualtat absoluta davant la llei, l’educació, la feina i la no discriminació per raons d’origen, sexe o riquesa (García,Gatell, Palafox, i Risques, 2010). Al 1933 el sufragi universal es fa extensible a les dones que poden votar per primera vegada, com afirma la mare de Moncho “gràcies a la república les dones podem votar”. Al llarg de la república es van crear 27.000 escoles i eren els ajuntaments els que oferien sales provisionals per educar infants i adults. La implicació de la República va ser amb l’educacióprimària principalment. Es va elevar el magisteri a categoria universitària, cosa que va dignificar la figura del mestre (Martínez, n.d.), així com es va promoure el reciclatge pedagògic. Es considerava al mestre com una eina molt important per a complir els ideals republicans, com afirma el pare de Moncho: “Los maestros son las luces de la República”.
Cal dir també que cap al final de la pel·lícula, esdecreta l’estat d’emergència, la República s’acabarà enmig d’una guerra civil; els militars s’han aixecat i condemnat a mort a tots els republicans.
DESENVOLUPAMENT
Aspectes socials
Aspectes educatius
Aspectes polítics
Les dones parlen de política en públic, poden opinar.
“Tot home de bé creu en Déu” –Mare d’en Moncho.
Societat molt ignorant; l’educació trenca amb aquesta.
El pare més ricdel poble, intenta subornar al professor amb 2 pollastres per tal que ensenyi més al seu fill; el mestre ho rebutja ja que no ho creu correcte, ell desenvolupa la seva personalitat i interès perquè siguin ells qui puguin triar que ser.
Els homes es troben al bar per parlar de política.
El professor recalca la importància que té crear una generació lliure per tal de poder evolucionar com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reseña pelicula la lengua de las mariposas
  • Rporte Pelicula La Lengua De Las Mariposas
  • Sintesis De La Pelicula La Lengua De Las Mariposas
  • Analisis De La Pelicula La Lengua De Las Mariposas
  • Análisis de la película: la lengua de las mariposas
  • Ensayo de la pelicula la lengua de las mariposas
  • Pelicula La Lengua De Las Mariposas
  • Pelicula Lengua de las mariposas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS