Anàlisi programa ràdio

Páginas: 4 (777 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2011
4.1 EXPRESSIÓ ORAL

Sílvia Cóppulo és qui presenta aquest magazín de tarda. És el fil conductor durant les 3 hores de programa. El to de la seva veu és més aviat agut, però no estrident. El que éssignificatiu és que la tessitura de la seva veu pot abastir des d’un to bastant greu (per exemple, quan comença a formular una pregunta) fins a un de ben agut (quan es mostra sorpresa per alguna cosa)sense fer cap mena d’esforç.
La intensitat de la veu de Cóppulo dóna la sensació d’una veu potent i enèrgica, tot i que en alguns moments potser es relaxa i la veu deixa de tenir tanta força.Malgrat ser de Mataró, aquesta locutora té un accent peculiar talment com si fos lleidetana. La seva dicció és molt correcte. Això permet entendre-la perfectament i l’oient no ha de fer cap sobreesforç perentendre què diu. Una bona pronúncia s’aconsegueix amb l’adequada construcció de les consonants, del que en diem articulació, i de les vocals o vocalització.
Pel que fa a les respiracions, les fatotes quan toca; a final de frase o en el moment d’una coma que permet l’aturada per respirar sense que l’oient noti cap alteració en la frase.
La velocitat de Cóppulo és adqeüada. Depenent del momentdel programa, parla més de pressa (per exemple, en un dels programes, quan els espectadors truquen per endevinar una pregunta que ella ha fet, parla més de pressa per fer-ho més dinàmic)
La veu deSílvia Cóppulo inspira molta proximitat i calidesa amb l’oient.

4.2 MÚSICA
En el programa “el secret” hi ha multitud de músiques.
Crida l’atenció, però, que havent-hi tantes músiques com hi ha, ala careta no n’hi hagi cap i únicament surti la veu d’un home dient “el Secret. Sílvia Cóppulo. De 4 a 7 de la tarda. Catalunya ràdio”.
Constantment, mentre parla la principal locutora i els diversoscol·laboradors, hi ha músiques en un segon pla. La major part de vegades, aquesta música fa una funció ornamental, ja que si es prescindís d’ella, els continguts s’entendrien perfectament (per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Programa De Radio
  • Programa De Radio
  • programa de radio
  • Programa de radio
  • programa de radio
  • PROGRAMA DE RADIO
  • Programa De Radio
  • programa de radio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS