Apologia De Sòcrates

Páginas: 9 (2056 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
Deures d'estiu filosofia

L'apologia és un discurs tot seguit, sense capítols ni divisions de cap mena. Fes-te un esquema dividint el text en les seves parts, segons el contingut. Després, escriu un text en que expliquis l'estructura de la obra i resumeixis el seu contingut part en part.

Personalment he dividit la obra en tres parts:

1ra part

Sòcrates fa un discurs contra els qui liacusen i sobre les acusacions que requeien sobre ell (orador fàcil, sofista, perversió als joves...).
Sòcrates fa un discurs sobre la seva innocència insistint en la seva pròpia veritat i inculpa als enemics que ell va fer quan examinava la seva saviesa com els culpables de la seva mala fama.
Sòcrates també nega ser un sofista i la seva corrupció del jovent.
Per acabar, Sòcrates diu no tenirpor a la mort i que anteposa la justícia a aquest fet, també deixa clar el seu no-ateisme i deixa la seva sort als atenesos.

2na part
Sòcrates és condemnat després de la votació del jurat i comença un nou discurs dient que si no l'haguéssin acompanyat Licon, Meleto i Ànito no hagués sigut acusat. També assegura que no ha tingut temps suficient en desfer les acusacions que s'havien produit sobreell i que només es merexia una multa en coptes de la pena capital.

3ra part
Aquí Sòcrates s'acomiada dels jutges i els hi acusa de covards ja que degut a la seva edat no calia condemnar-lo perquè moriria aviat. També Zeus els castigarà per fer el mateix amb ell.
Abans de morir, els hi suplica als jutges que facin el mateix als seus fills quan aquests siguin grans

Trobaràs que Sòcrateses defensa en primer lloc d'una acusació que diu : “Sócrates delinque al ocuparse en exceso en la investigación de lo subterráneo y lo celeste, convertir en fuerte el argumento débil y enseñar a otros estas mismas prácticas”. Si llegeixes amb atenció veuràs que no és aquesta l'acusació formal que s´ha de defensar. Sigui com sigui contesta: Comenta la primera acusació de què es defensa Sòcrates,en relació als continguts estudiats a l'assignatura. Explica quina defensa fa ell mateix sobre l'acusació.

La primera acusació a la qual s'ha d'enfrontar Sòcrates, és a la acusació d'orador fàcil. Amb aquesta acusació li diuen que al tenir el do de la paraula, ell ha sigut capaç d'enganyar la població i inculcar les seves pròpies idees.
Sòcrates utilitza el mètode socràtic per defensar el seupunt de vista, la seva veritat. Una veritat subjectiva a la qual ell ha arribat per un mètode de la raó i en la que ell creu firmament i promou.
Sòcrates es defensa dient que si ell ha fet algun mal ha sigut d'una manera inconscient, i la millor manera de tractar amb un ignorant és instruir-lo, no castigar-lo.

Busca al text i cita la frase que resumeixi la diferència essencial entre Sòcratesi els primers filòsofs (fisiòlegs).

La diferència radica en que Sòcrates no instrueix ni cobra per fer-ho ja que no es troba en possessió d'aquesta qualitat.
“...y si alguna vez habéis oído, que yo me dedicaba a la enseñanza, y que exigía salario, es también otra falsedad.//No es porque no tenga por muy bueno el poder instruir a los hombres, como hacen Gorgias de Leoncio, Prodico de Ceos eHippias de Elea. Estos grandes personajes tienen el maravilloso talento, donde quiera que vayan, de persuadir a los jóvenes a que se unan a ellos, y abandonen a sus conciudadanos, cuando podrían estos ser sus maestros sin costarles un óbolo.”

Quin déu va dir que Sòcrates era el més savi dels homes (cita). Quina importància va tenir aquest oracle en la vida de Sòcrates?

Li ho va dir Delfos:“Por testigo de mi sabiduría os daré al mismo Dios de Delfos, que os dirá si la tengo, y en qué consiste. Todos conocéis a Querefon, mi compañero en la infancia, como lo fue de la mayor parte de vosotros, y que fue desterrado con vosotros, y con vosotros volvió. Ya sabéis qué hombre era Querefon, y cuán ardiente era en cuanto emprendía. Un día, habiendo partido para Delfos, tuvo el atrevimiento...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apología de socrates.
  • Apología de socrates
  • Apologia de socrates
  • Apologia de socrates
  • Apologia de socrates
  • Apología de sócrates
  • Apología de Sócrates
  • Apología de socrates

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS