Apunt

Páginas: 5 (1040 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2015
TEORIA DE LA IMATGE

FORMAT

Nosaltres tenim un gran angle de visió horitzontal, però poc angle de visió vertical. Aquest angles (horitzontal), és el mes comú, ja que ens dona una comoditat visual.
El format es el límit que osaltres decidim respecte un entorn, element, camp de visió. Aquest nosaltres l'apliquem lliurament, però ens ve imposat, per tipus de papaer, visors, pantalles...

EIXOSb/s

Sobre qualsevol dels formats apliquem dos eixos, per així poder llegir les imatges. Els humans constantment ens estructurem sobre aquests dos eixos (hortizontal i vertical).
Aquest dos es diuen eix bàsic vertical i eix bàsic horitzontal, tambè hi ha dos eixos bàsics més els diagonals.
Seguidament trobem els eixos secundàris que aquets tambè són horitzontals, verticals i diagonals.
Elseixos són estructures reticulars de divisió de l'espai.

SECCIÓ ÀUREA / PROPORCIÓ ÀUREA

Aquesta és una proporció que existeix a la naturalesa i és la que ens produeix més comoditat visual. “Proporció perfecte segons la qual ens atraura més”. Els humans estem construits amb aquesta proporció.
Com a fotografs ens interessa això ja que és una manera de construir de disposar els elements dintre d'unaimatge. Aquesta s'aplica de manera intruitiva.
LLEI DE TERÇOS

La llei de terços el que fa es dividir els sagments en tres parts.
Es molt semblant a la divisió àurea, però aquests té tres sagments mentre que l'àurea en te dos.







EXERCICI DE CAMP

una imatge amb un eix bàsic vertical
una amb un eix bàsic horitzontal
una ambun eix bàsic diagonal
una amb algun dels tres eixos i un secundàriuna amb una secció àurea







FORMAT ESTÀNDAR

IDENTIFICACIÓ DE LES DIFERENTS ZONES

- Primerament trobem la divisió simètrica dels eixos bàsics, (eix central veritcal bàsic, eix central horitzontal bàsic, eix diagona superior esquerra dreta, eix diagonal inferior esquerra dreta)

Seguidament trobem la divisió secundària, ( eix secundàris vertical esquerra dret, eix secundàri hosritzontalsuperior dret/esquerra)

Amb la divisió simètrica dels eixos horitzontal i vertical bàsics, trobem els quarants (superior esquerra/dret, inferior dret/esquerra)

Dintre del quadran podem fer una altre divisió ( part superior dreta/esquerra dels quadrant superior dret/esquerra, part inferior dreta/esquerra del quadrant infeerior dret/esquerra)

PER DIJOUS: aconseguir una deifinicio del que és lateoria de la imatge.
PROCEDIMENT: 3 autors mínim, (E.H:Gombrich) triar 3 personatges dels que hi ha en el full, copiar la relació que tenen ells amb la teoria de la imatge. I per últim crear o contruir la nostre definició de teoria de la imatge. Fer el treball amb menys de 20 a paraules la definició. Entregar a mà amb fonda de plàstic.

DESCRIPSICÓ D'UNA PEDRE

VISUALS
Objecte de forma desigual ambquatre vèrtexs arrodonits. En aquest es poden distingir dos colors un color més marronós i un altre de més gris. Les taques grises són de formes bastant desiguals. La seva mida és petit i no té massa volum. És un objecte que no té línies rectes.

NO VISUALS
És un objecte lleuger, no es pot trencar fàcilment, ja que en conjunt és un objecte dur, té una textura rugosa a causa de les petites taquesde color gris que sobresurten una mica, aquest aspecte també es pot intuir visualment. Aquest és orgànic, te una olor neutre.

Amb els objectes visuals, el que fem es començar a descriure per la FORMA, TEXTURA I COLOR.
Amb objectes no visuals, trobem: TECTE, TEXTURA, OLOR, ORGÀNIC, FABIRCAT, CENTRAL, VIU, MORT...
quan describim una fotografia a part d'elements visuals, hem de descriure elselements no visuals.









LA FORMA

Com a punt
Mínim registre gràfic, forma gràfica solitària, pot ser un punt de partida. Aquesta forma la reconeixem ja que generalment és de forma circular, simple, compacte, no te angles ni direcció. La característica que el destaca es el seu temany, que aquest es relatiu, i determina d'alguna forma la seva funció (el punt, solt srr petit).
El punt no ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunte
  • Apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • Apunte
  • apuntes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS