Apuntes HTTP

Páginas: 6 (1450 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2014
MODEL CLIENT-SERVIDOR
HTTP
 
¿Què és un client html?
Un client és aquell programa que realitza peticions i recolleix respostes del servidor. Les respostes que pot rebre el cliento són, en gran majoria, respostes html. Si alguna d'aquestes respostes no és html, el propi client s'encarrega de cridar al programa que permeti obri aquesta resposta.
Actualment hi ha una tendència a que tots elsserveis estiguin en un mateix programa client. Per exemple, clica al teu navegador web
ftp://www.stome.es
FTP és un servei que ja coneixes. Com pots veure, per transaccions no molt complicades pot utilitzar-se el propi navegador per a accedir a aquest servei.
ó
www.hotmail.com
Aquesta darrera direcció et sorpren? La majoria de nosaltres disposam d'un correu d'aquest tipus i sense saber-hoesteim utilitzant un servei que en principi, no estava dissenyat per a funcionar per web
 
¿Què és un servidor html?
És aquell programa que atén les peticions realitzades per un o per milions de clients que sol·liciten algun recurs que ell disposa. No tenen estat, és a dir, no "recorden" qui és cada client. Per a resoldre aquest problema s'utilitzen les cookies.
Exemples de servidors són:Apache:
ISS:
 
Anem per feina.....
Què és HTTP?
El que escrivim abans de la direcció en un navegador quan volem accedir a una pàgina web?
NO, l'http és un protocol del WWW (World Wide Web). Les seves sigles signifiquen HyperText Transfer Protocol o Protocol de Transferència d'Hipertext. Aquest protocol, segueix el model de client-servidor, és a dir tenim un programa (servidor) que serveixels recursos que li són sol·licitats des d'un altre programa anomenat client.
És alguna cosa semblant a la comunicació oral entre dues persones. Un dels membres de la comunicació demana alguna cosa a l'altre, i si aquest coneix la resposta li contesta.
En llenguatge http a la pregunta realitzada l'anomenarem request i tal com al llenguatge té un format concret tal com aquest
MÈTODE-RECURS-VERSIÓExemple: get /index.html HTTP/1.0
I que succeeix quan algú fa una pregunta?
Poden passar un parell de coses:
Què ens respongui bé: OK --> Codi 2XX
Què ens digui qui sap la resposta: Redirecció --> Codi 3XX
Què ens digui que ens equivocam: Errors client --> Codi 4XX
Què ens digui que no està preparat per contestar: Errors servidor --> Codi 5XX
Què no ens respongui --> No estem demanant comtoca o bé no hi és possible la comunicació.
 
Ara ananem a veure com és una capçalera http.
Clicau aquí. És un visor HTTP gratuït. Si ingresau al camp de text que correspon una direcció HTTP us donarà una sèrie d'informacions referents tant al client com el
CERTIFICATS DIGITALS
Què és un certificat?
És un document que acredita alguna cosa.
I un certificat digital?
És un document digitalmitjançant el qual un tercer subjecte (una autoritat cerfiticadora) garantitza la vinculació entre la identitat d'un subjecte o entitat i la seva clau pública.
El certificat conté, normalment, el nom de l'entitat certificada, el seu número de sèrie, la data d'expiració, una còpia de la clau pública del titular del certificat i la firma digital de l'autoritat emisora per tal que el receptor puguiverificar que l'autoritat certificadora ha establit realment l'associació.
Com funciona el criptografia asimètrica?
Cada entitat té dues claus, una de pública i una de privada. La pública la pot entregar a qui vulgui i serà la que es farà servir si algú vol enviar-li un missatge per xifrar-lo. Un cop xifrat, el missatge únicament podrà ser desxifrat amb el contingut incial mitjançant la clauprivada .
 
Anem a veure el un certificat en concret:
Pitja damunt l'enllaç següent amb el navegador web Mozilla Firefox:
https://res.parador.es/EGO/
Anem a veure ara el que conté el certificat. Aquí teniu una sèrie de certificats. Descarregau-vos el que volgueu i anem a estudiar-lo:
Certificat 1
Certificat 2
Certificat 3
Certificat 4
FIRMA DIGITAL
El xifrat asimètric amb clau...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • http://www.elprisma.com/apuntes/mercadeo_y_publicidad/decisionesdeproductofundamentos/
  • http
  • Http
  • http
  • HTTP
  • http
  • Http
  • Http

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS