Apuntes Mates

Páginas: 5 (1196 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2012
NCTM
PRINCIPIS:
Descriuen les característiques particulars d'una educació matemàtica d'alta qualitat. Hi ha 6 principis:
* Igualtat --> Calen altes expectatives i un fort recolzament per a tots els estudiants. Ha de ser justa amb tots, s'han de fer adaptacions raonables i apropiades segons les necessitats de cada un. TOTS els alumnes han de poder accedir a un currículum coherent iestimulant.
Cal un repartiment significatius dels recursos humans i materials, i el desenvolupament professional del professorat.

* Currículum --> És més que un conjunt d'activitats; ha de ser coherent, estar centrat en les matemàtiques importants a través dels diferents nivells. Organitza i integra idees matemàtiques. Ha d'oferir experiències que permetin veure que s'utilitza per modelitzari preveure els fenòmens del món real. No és invariable.
Els mestres s'han d'esforçar en organitzar els continguts per a que les idees fonamentals formin un tot integrat. Ha d'estar ben articulat perquè el professorat sàpiga que ha d'ensenyar en cada moment.

* Ensenyament --> Un ensenyament efectiu requereix conèixer el que els alumnes saben, el que volen aprendre i estimular-los idonar-los suport perquè ho aprenguin bé. L'activitat del mestre és molt important, ha d'anar actualitzant els seus coneixements. Cal fer-ne un ús flexible, els coneixements pedagògics ajuden a comprendre com aprenen matemàtiques els alumnes, ús de diferents tècniques i materials. S'ha de confiar en cada alumne i les seves possibilitats, i crear un bon ambient d'aprenentatge amb un nivell dedesafiament.

* Aprenentatge --> Els alumnes han d'aprendre les matemàtiques comprenent-les, i construir activament nous coneixements a partir d'experiències i coneixements previs. Ser capaços d'aplicar procediments, conceptes i processos. Els alumnes ja posseeixen un coneixement bàsic a partir del qual construir.

* Avaluació --> Ha de donar suport a l'aprenentatge de les matemàtiquesimportants i proporcionar informació útil als mestres i alumnes. L'avaluació enriqueix l'aprenentatge i ajuda als mestres a prendre decisions apropiades. Ha de reflectir les matemàtiques que tots els alumnes necessiten conèixer i són capaços. No s'ha d'avaluar exclusivament d'una visió formal.
El professorat ha de considerar l'edat, l'experiència i les necessitats especials de l'alumnat icentrar-se en COM pensen els infants d'aquella etapa.

* Tecnologia --> És essencial en l'ensenyament i l'aprenentatge de les matemàtiques; ja que influeix en les matemàtiques que ensenyen i potencia l'aprenentatge. Eines essencials per ensenyar, aprendre i fer matemàtiques, faciliten la seva organització, l'anàlisi de dades i fan càlculs amb eficàcia i exactitud. Es poden aprendre lesmatemàtiques amb major profunditat. Permet l'accés a models visuals que faciliten la comprensió. Però dependrà del mestre el seu ús adequat.
Tot i que no són exclusius de les matemàtiques escolars, estan entrelligats en els seus programes. Cada un es discuteix separadament. Els Principis cobren vida a mesura que s'utilitzen junts per a desenvolupar programes de matemàtiques d'alta qualitat.

ESTÀNDARDS:Descriuen els continguts i processos que han d'aprendre els alumnes per tenir unes competències. Hi ha 10 tipus d'estàndards:

* Nombres i operacions --> El sentit dels números. Els programes d'ensenyament han de capacitar als alumnes per a :
- Comprendre els números, les relacions entre ells i formes de representar-los.
- Comprendre els significats de les operacions
- Calcularamb fluïdesa i fer estimacions

La representació de nombres amb diversos materials físics hauria de constituir una part principal de la instrucció matemàtica en els nivells elementals.
Els alumnes han d¡aprendre el sistema d'escriptura a partir d'experiències: conflictes cognitius. Així s'aniran desplegant coneixements més complexos.
El resultat d'aquestes experiències no és adquirir, sinó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunte Mat
  • Apuntes mates
  • Apuntes de mate
  • Apuntes Mat
  • Apuntes mate para los negocios
  • Mat. p/economistas
  • MIS APUNTES DE MATE 2
  • Apuntes Ipc Mate Financiera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS