apuntes

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
Un barril de sabó moll
Al poble de Mequinensa tenien la tradició que els navegants portessin sabó moll al poble ja que en aquest no n’hi havia.
Tot comença quan elsllaüts arriben al poble i han de descarregar la mercaderia. En Pere Camps s’enfada perquè triguen molt i perquè, amés a més, no ho fan be; per això el narrador comparaantics llaüters que baixaven els barrils en un tres i no res. En Florenci un d’ells, no te la sang molt calenta com per tal de respondre als crits del seu cap, en Pere Camp iaquest se’n riu una mica d’ell. En Pere Camp ordena a en Florenci que pugi el barril de sabó fins la botiga de l’Adelaida. De camí a la botiga es troba a divers gent delpoble que se’n riu d’ell i fan comentaris per provocar en Florenci per tal que es reveli contra en Pere Camp, ja que aquest el tenia més lligat que un gos i amb unaescridassada l’acovardia.
De sobte comença a ploure i a en Florenci se li rellisca el barril carrer avall i s’esclafa al cafè de l’Alexandre.
En Pere Camp s’enfada molts però lagent li diu que això li pot passar a qualsevol i que no es pas culpa d’en Florenci.
I per la nostra part una petita conclusió sobre el que ens ha semblat el conte:Finalment, com a crítica on expliquem el que en ha semblat el conte podem dir que el conte de Jesús Moncada titulat "Un barril de sabó moll" es un conte que expressa d'algunamanera la manera de viure de les persones del poble i que pràcticament durant tot el conte es centra en el barril tan en la pujada com en la baixada quan acaba esclafat.El conte ens ha semblat entretingut i a la vegada graciós pel fet de que al principi els vilatans al principi es riguin d'en Florenci i al final l’acabin defensant.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apunte
  • Apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • apuntes
  • Apunte
  • apuntes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS