Apunts La Imatge Digital

Páginas: 2 (399 palabras) Publicado: 12 de junio de 2014
3. LA IMATGE DIGITAL

3.1 INTRODUCCIÓ
Llenguatge digital: actualment la major part d‘informacions que pot recollir un aparell electrònic (so, imatge, temperatura, text, ...) es pot passar alllenguatge digital, és a dir a bits (0 o 1). Així en un USB, podrem dur alhora milers de fotografies, hores de música, etc... tot escrit en 0 i 1, i per tant amb una pèrdua de qualitat.

3.2 IMATGEDIGITAL
Una imatge digital, és aquella que està guardada en forma de 0 i 1 (bits), i per tant, podrà ser manipulada amb un ordinador. Hi ha de dos tipus:
-VECTORIALS: es fan servir per a dibuix tècnic,i permeten representar perfectament línies i corbes, així com ampliar-les tant com vulguem, ja que en realitat són formules. Per exemple el programa AutoCad. No són programes per a fotos.
-MAPA DEBITS: són les fotografies digitals, o qualsevol altre imatge que descomponem en petits quadradets, anomenats “píxels”. No permeten dibuixar corbes perfectes, ni línies i ocupen molta memòria del’ordinador. És molt important saber, que cada píxel, només pot tenir un color, i com més petit, millor es veurà la imatge.
-RESOLUCIÓ I MIDA D’IMATGE
La resolució, és la quantitat de píxels en horitzontali vertical polzada (2,54 cm). La resolució més baixa acceptada és: 72 ppp (píxels per polzada).
La mida de la imatge, és la seva dimensió real, una vegada impresa. També podem dir que és laquantitat de píxels que té la imatge.
-COLOR
A l’hora de treballar amb colors, hi ha 2 formats:
-RGB(Red Green Blue). Aquest és el format de pantalla, el dels aparells electrònics que emeten llum. Com araun projector, mòbil, TV, etc...
-CMYK(Cian Magenta Yellow Nigga). Aquest és el model d’impressió, s’anomena subtractiu, ja que partint del negre (barreja de totes les tintes).
Recordem que 1 píxelsols pot tenir un color alhora i que a més el nombre de colors diferents que podrà tenir els píxels d’una imatge dependrà del format d’imatge que faig servir.

Extenció
Descripció
Color...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La imatge digital
  • APUNTS
  • Apunts
  • apunts
  • APUNTS
  • apunts
  • apunts
  • Apunts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS