Arabs i mosarabs

Páginas: 2 (308 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013
LIT. CAT. MEDIEVAL
INTRODUCCIÓ A LA LITERATURA MEDIEVAL CATALANA
Des de la perspectiva acadèmica, l’edat mitjana pot ser entesa des de diferents òptiques.
Aprox. enssituariem entre el s. IIII i el s. XV. Aquesta època la solem establir a Europa occidental, l’idea cristiana i amb la participació del món musulmà.
L’edat mitjana és lapèrdua de unes característiques i afloren altres caacterístiques i que en el momento que aplega un momento àlgid. L’alta edat alta està relacionada amb el món romà i germpanici la baixa edat mitjana es quan hi han regnes que s’han despenjat de les fòrmules de les característiques del gobern romà.
L’edat mitjana ha de ser contemplada com unaèpoca de transició i manateniment de fòrmules antigues.
El concepte de l’edat mitjana comença a ser emprat al 1750 per un pensador anomenat Giorgio Vasari (MEDIA AETAS,MEDIUM AEVI). Per al món del renaixement que es considera hereu de la tradició grecoromana, el temps que està la mig és un temps obscur amb una cultura que no els interesa jaque estan mé interesats més amb els clàssics lloatins, per als autors renaixentistes pensen que el llatí dèu ser la llengua emprada per a les creacions i per això l’intentenrecuperar.
A nivel polític( apareixeran els primers intents d’estats absoluts , es a dir, el rei voldrà ser l’única figura de poder i voldra estar sobre tot.
Elsterritoris estan dividits i que controlaven uns senyors, qui oferien protección a aquells que treballaren per a ells, vasalls. Ho feien mitjança un pacte feudal, el señor elsprotegien i ells treballaven.
La economua medieval es basava amb el regal. El señor regalava terres als vasalls i aquestos li regalaven els fruits que donaven al señor.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • I
  • i
  • I
  • I
  • I
  • algo i
  • I
  • I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS